View Single Post
Eski 08-04-2010, 20:02   #409
Başbahcivan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-10-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 380
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aysebereket Mesajı Göster
Merhabalar,

Çoğu sayfayı okumama rağmen, problemimin ne olduğu tam olarak anlayamadım. Aşağıya sardunyamın geçen yılki resmini ve şu andaki halinin resimlerini ekledim.

İstanbul, Rumelihisarı'nda çok güneşli bir balkonda, geçen yıl halinden çok mutlu görünüyordu ancak yaz sonuna doğru yaprakları biraz koyulaşmaya başladı ama çiçeklerini etkilemedi. Bu kışı balkonun yarı kapalı kısmında geçirdi. Şu anda fotoğraflarından göreceğiniz üzere, birçok yeni tomurcuk veriyor ancak bazı yaprakları ilk önce kırmızılaşıyor ardından koyu kızıl bir renk alıyor. Yeni çıkan küçük yapraklar yemyeşil. Sardunya pası mı emin olamadım. Yaprakların arkasında herhangi bir böcek izi göremedim. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Bir de ben sardunyamı budamadım ve şu anda çok tomurcuklu, herhalde artık budamamam gerekiyordur diye düşünüyorum, beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

Hepinize çok teşekkürler

Not: İlk fotoğraf geçen yaza ait
Saygı değer arkadaşım sardunyalar her dem yeşil kalan bitki olduğu için,baharın gelmesiyle birlikte yeni yapraklar çıkarmaya başladığı zaman geçen yıldan kalan eski yaprakları atıyor bunun için genel olarak eski yapraklar bu dönemde sararmaya başlar sararmış olan yaprakları hafiften bir elinizle gövdeyi tutarak yukarı doğru çekerek zarar vermeden toplemanız faydalı olacaktır, ayrıca 24 grm rendelenmiş biyaz sabun, 10 cc saf alkol, 1 lt su ile köpürtmeden karıştırarak küçük bir püskürtme ile üzerlereine fıs fıs layın yapraklar daha canlı ve parlak olacaktır.Kolaygelsin...

Başbahcivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön