View Single Post
Eski 08-04-2010, 10:14   #1270
acemi_caylak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi okay-55 Mesajı Göster
Sayın acemi çaylak ve ayhan dukel arkadaşları canı gönülden kutlarım çok önemli bir çalışmaya imza attılar s yıldıran arkadaşın da dediği gibi acemi çaylak arkadaşımızın da sadece adı acemi deneyim ve tecrübelerini burada paylaşmak çok güzel bir şey bizim gibi yıllardır zeytin ağacları olup ta yetiştiriciliğin sağlıklı bir şekilde yapılmadığı hala at gözlükleri takmış sadece atadan dededen gördüğü gibi üretim yapan yenilikleri kabullenmeyen bir topluma bilinçli üretimi en önemliside sağlıklı üretim şeklini deneyimlerini paylaşarak uygulamalarını listeleyerek göstermek yapılacak en doğru hareket kutlarım arkadaşlar bilgide (sevgi )gibi paylaştıkça büyüyen ender degerlerdendir esen kalın
Sn. Okay-55, amaç deneyleri paylaşmak ve birlikte en iyiyi bulmak zaten. Genelde zeytin fazla bakım istemez diye bir kanı var herkeste. ancak bu doğru değil. Eğer iyi ürün almak istiyorsanız herhangi bir meyve ağacı kadar zeytinde bakım ister. Sadece su gereksinimi diğerlerine oranla daha azdır. Ancak sulamanın perdiyositeyi azalttığı da bir gerçek.

Bu arada bizi o kadar abartmayın. Bizimde sizden öğreneceğimiz çok şey vardır. Sizinde tecrübelerinizi dinlemek isteriz.

Hatta burada bir öneride daha bulunacağım. Birbirine yakın arkadaşlar hafta sonu bir gün belirleyip, toplanarak gönüllü arkadaşların bahçesini gezmeye gidebiliriz. Böylelikle uygulamaları yerinde görmüş oluruz. Çünkü burada anlatılanların bazen ayakları havada kalıyor. Yerinde görmek sayfalarca yazmaktan daha etkili olabilitor.

Antep bölgesi genel forum ahalisine uzak. Bu yüzden ilk ben olayım demiyorum. Ama Marmara Bölgesindekiler Meyvelitepe'nin, Ege Bölgesidekiler AyhanDükel'in bahçesine bir gezi organize edebilirz. Tabi önce bahçe sahipleri izin veriyorsa.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön