View Single Post
Eski 06-04-2010, 21:22   #1263
acemi_caylak
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Sn. Meyvelitepe, dışarıdan herhangi biri kabaca bu sitedeki yazılanlara bir göz atsa, agaclar.net üyelerinin kültür seviyesinin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu rahatlıkla söyleyecektir.

Bu yüzden burada sözü edilen her yeni deneme bir çok kişinin dikkatini çekiyordur. Yazmasalarda sessizce sizi ve Ayhan Bey'i izleyen bir çok arkadaş olduğuna eminim. Hatta bir çok kişi sizin blogunuzu ne zaman güncelleğeceğinizi yakından takip ediyor. (Buna ben kendim bizzat şahidim.)

İşte sizin kelebek etkisi dediğiniz şey bu. Hiç birimizin çabasının boşuna olmadığını görmek! İşte bizim mutluluğumuz bu. Birlikte öğrenmek ve öğretmek. Ayhan Bey'in köy kahvesi örneği çok güzel. Hatta belki ütopik gelebilir ama, bir üniversitenin Ziraat Fakültesi'ne Meyvelitepe'nin konferans vermek üzere davet edilmesi bence hiçte uzak değil.

Sn. Syıldıran, bizim bahçenin durumuda sizinkinden çok farklı değil. Tamamen kıraç toprak. Yazın tankerle su taşıyıp ağaçlara can vermeye çalışıyoruz. Hatta bizim bahçenin 1/3 ünde kireç oranı %97 'nin üzerinde. Bir yandan da başka yerden toprak taşıyıp toprağı iyileştirmeye çalışıyoruz. Ama inanın hiç birimizin çabası boşa gitmeyecek. Hepimizin ortak sevdası çocuklarımıza yaşanabilir bol ağaçlı bir dünya bırakmak değil mi? Öyleyse kim tutar ki bizi.

Sn. Lilium zeytinleri keserken elleriniz titrediğine göre sizinde anlatacak çok şeyiniz vardır.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön