View Single Post
Eski 20-12-2006, 13:16   #13
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Iyi gunler yakupbio, aramiza hos geldin. Bonsai ogrenmek icin tam yerindesin ve guzel bir ugrasin icine adim atiyorsun. Bu sitede bonsai hakkinda okuyup ogrenecegin bilgileri pratikte uyguladigin sure el becerilerini gelistirip, deneyimlerinle calismalarinla iyi bir bonsai yapicisi olabilirsin. Sonrada ogrendiklerini, olumlu veya olumsuz deneyimlerini, bonsaiye yeni basliyacak arkadaslarla paylasirsan[Turunc arkadasimiz gibi]Turkiyedeki bonsai ogrenme surecini hizlandiririz.

Yardim istedigin agaclar hakkinda, Turunc sag olsun usenmedi bir bir hepsini cevapladi.
Igne yaprakli agaclar uzerinde calisma yapmadan once, forumdaki igne yapraklilar icin yazilmis ve daha onceleri yeni uyelerin yaptigi calismalardaki, belirtilen yanlisliklara dikkat etmenizi oneririm.
IKinci bir sefer fidan alirken, mutlaka ne tarz bir bonsai yapacagini goz onunde bulundurarak fidan secimini yaparsan, agacinin uzerinde calisirken zorlanmazsin

Turuncun yorum yapmak istemedigi 3. resimdeki agac icin soyle dusundum.
resimde, agacin gerisi olan yuzu on yuz yap ve sag tarafa dusecek olan cift dallardan birini kes, geriye kalan dali ilk dal yap. ikinci dali[ucuncu resimde su an on tarafa bakan dal, arka taraf on yuz oldugu zaman agacin gerisinde duracak] dali geriye cikart. sonra sola ucuncu dali cikar ve diger kucuk surgunler buyuduk sonra dal diziminde kullanip kivrimli dik tarz elde edebilirsin.
Bu sadece bir oneri agaclarini icinden geldigi gibi,ogrendigin bilgiler dogrultusunda sen sekillendireceksin.
Tum yapacagin bonsailer gonlundeki gibi olsun.
Not: fidanliklardan alacagin agaclarin isimlerini ogrenirsen bonsai yaparken daha rahat calisirsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön