View Single Post
Eski 02-04-2010, 22:36   #9
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Bu gün öğleden sonra inşaat ile alakalı araştırma için inşaatçılar çarşısında dolaştım. O tarafta rastgele bulduğum bir marangoz atölyesine uğradım. Doğramalar için ahşabı aklımdan silememekteyim. Cüzdanımda taşıdığım ufaltılmış proje fotokopisi ile fiyat sordum.

İçerdeki 3 kapı, 5 pencere ile banyonun ufak penceresi yaklaşık 18 m2 doğrama tutuyor. Malzeme olarak kestane kerestesini sordum ama yaşlı atölye sahibi gülümsedi bana ve buralarda doğramalık kestane bulunmaz dedi. Her kestane doğramaya uygun olmaz, onu bulsak da kurusunu bulamayız, unutun kestaneyi dedi. Elinde çok iyi kalitede sibirya çamı varmış, tüm kapı ve pencereler için onu kullanırız dedi ve yaklaşık 2.000,- TL. fiyat çıkardı. Sonradan tüm pencerelere kaliteli, sağlam sineklikler de isterim deyince, montaj onlara nakliye bana ait olmak üzere ( her türlü aksesuarı da ben alacakmışım) 2.500,- TL. yi bulur işin tümü dedi ama genede kesin konuşamadı oğlu montajda imiş ve esas bu işlere oğlu bakmakta imiş. Teşekkür ettim, tekrar konuşacağız dedim ayrıldım. Hiç tanımadığım bir atölyeye böyle bir işi nasıl veririm diye de kendime sormaktayım.

Bu arada taştan güzel bir ev yaparak sitede yaşadıklarını bizlere aktarmış olan sn. Aziz Fayda' yı okudum tekrar. Doğramalarını ahşap yapmış ama bundan dolayı mutsuz olduğunu yazmış.

İyi düşünmek lazım.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön