Konu: Westringia
View Single Post
Eski 19-12-2006, 23:09   #2
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Westringa'lar yeni yeni son senelerde gelmeye başladı. Anavatanı Avustralya. Ancak Akdeniz'e çok uyum sağladı. Ben 3 senedir kullanıyorum. Yaprakları biberiye (Rosmarinus) gibi, ama onun gibi koyu yeşil değil, daha grimsi yeşilimsi.Sıcak ve kurağa dayanıklı. Sahilde kullandım. Tuzlu koşullara da uyum sağladı. Çit teşkiline olanak tanıyor, makasa geliyor.

İzmir koşullarında herdem yeşil kalıyor. Beyazımsı, eflatunumsu çiçek açıyor. Ancak geçen sene çok açıkta korunaksız bir bölgede olanlardan don zararı görenler oldu. Kaplı yetiştiriciliğe çok uygun. Geniş,derin toprak saksılarda hiç problem çıkarmadılar.

Tam güneşi seviyor, yarı gölgede çok sorun çıkarmıyor ama tam gölgeyi sevmiyor.Ortalama ve hatta az suya birşey demiyor ama bir tanesi bahçe musluğuna yakında kalan bozuldu.Söküp yerini değiştirdik düzeldi. Yani fazla su sevmiyor.

Hiç kendim üretmedim ama sizin için baktım çelikten ürüyormuş. Yarı odunsu çelik kullanın. (1:1:1) oranında torf-perlit-kum en iyi köklendirme harcıymış.Teknik olarak, %0.3 IBA kullanılarak sisleme altında ve tabandan 25 derece ısıtma ile %95 köklenme sağlanıyormuş.

Ancak kolay ürediğini biliyorum çünkü bu sene yerli üretimleri de satışa çıktı.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön