View Single Post
Eski 31-03-2010, 16:11   #1
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
ev yapımında kapı ve pencereler.

Merhabalar,

Ev inşaatı sürmekte iken başında bulunma şansınız yok ise inşaatı yapanlardan fotoğraf desteği almak çok önemli oluyormuş. Bunu yaşayarak anladım ve şanslıyım ki bu destek var. Hafta sonu gidince yaklaşık 30-40 kare kendim çekiyorum.
Evin duvarları yükselmeye başladı beni biraz telaş aldı. Duvarlar bitip, tavan betonu atılınca sıra gelecek kapı pencereye. İlk planda düşüncem köydeki bir çok evde olduğu gibi doğramaları demirden yapmak ve maviye boyamak idi. Ancak demir doğramada ısı cam mümkün değilmiş. Onu yapacak usta bulamazsın dedi kime bahsetti isem. Çift camdan fedakarlık etmem mümkün değil ayrıca en çok 3-4 yılda bir boya şartmış, neticede demir elendi. Pilastik doğrama hiç düşünmedim, kaldı geriye alüminyum ve ahşap secenekleri.

Daha önce yaptıkları işlerden çok memnun kaldığım 2 atölye var. Bir tanesi alüminyum, diğeri ahşap üzerine çalışıyor. Alüminyumcuya proje bıraktım o bana bir hesap çıkaracak sadece pencereler ve sineklikleri için. Bu arada ahşap kapılar ve pencerelere de fiyat almak için sabah aradım ustayı. Evin dağda olduğunu söyleyince ahşap yapmayın sakın dedi. Ahşap işimi yapacak kişinin, aman dağda ahşap dış doğrama hata olur demesi şaşırttı, sustum kaldım. Son derece de dürüst bir insan. Bana dediki : " benimde Bayındır taraflarında dağda evim var, doğramaları kendim ahşap yaptım ama 2 senede bir bakım yapmaktan yoruldum, aynı şey başınıza gelecek, bu bana bir iş ama beni dinleyin ve iç kısım kapıları dışındaki doğramalar için başka malzeme düşünün " dedi.

Bu durumda seçeneğim teke düştü. Çok içime sinmese de, bej renkte olan duvarlarıma uyacağını tahmin ettiğim beyaz renkte ( buzdolabı beyazı) ve etli alüminyumdan yapılacak doğramalar tercihim olacak galiba.
Alüminyumun ahşap renkte olanları da bir seçenek mutlaka, beje de bayağı iyi uyacaktır ancak beyaz daha bir güzel görünmekte gözüme hayal ettiğimde.

Dış kapıyı ise çelik kapı yapmak güne uyan seçim olacak. Sadece iç kapılar masif ahşap olacak tahminim.

Bu konuda belki bir kaç öneri veya uyarı gelebilir tecrübeli arkadaşlarımızdan.

Hoşçakalın.


Düzenleyen hosseda : 14-06-2010 saat 18:26
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön