View Single Post
Eski 19-12-2006, 10:38   #7
sukranayalp
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-12-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,239
Physalis alkegennii küçük, en fazla 50 cm. boylarında, yer örtücü -otsu karakterde bir çalıdır. Bu bitkiden fazlası ile bahçemde var.
Yazın sonbahara doğru olgunlaşan tohumlardan kolaylıkla köklendirebilirsiniz. Tadına baktım , pek de lezzetli olmasa bile c vitamini açısından zengin oluşundan dolayı yemeye çalıştım.Parçalı -çınar yaprağına benzer ama ondan daha küçük yaprakları var.
Kışın yaprak döküyor. Meyve tutmadan önce beyaz renkli solanum 'un çiçeğine benzer çiçek açıyor. Sanırım Haziran ayında oluyor bu çiçeklenme.
Temmuz dan itibaren de meyve tutmaya başlıyor. Ağustos'ta meyveler güzel görünümlü bir kılıf içinde olgunlaşıyorlar.
Koulteria bitkisi ise (bundan da baçemde var) bir ağaçtır. Enfazla 6 m.'ye dek çıkar. Bendeki 4m. boyda.Bu bitki de yaz sonunda gösterişli çiçek kurulları oluşturur. Ama yenecek bir meyvesi yoktur.Yaprakları acem borusunun yapraklarına çok benzer.

Sn aybala karışıklılığı önlemenin en iyi yolu : makro ve mikro çekimlerin bir anda olmasıdır. Böylelikle hem uzaktan hem de yakından göreceğimiz fotoğraflarla karşılaştırmaları çok daha net yapabiliriz.
Ben henüz bu platformda fotoğraf gönderme işine kendimi alıştıramadım. Ama en yakın zamanda bunu yaparak fotoğraflarla sizlere elimden geldiğince bildiklerimi aktarmaya çalışacağım.

sukranayalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön