View Single Post
Eski 29-03-2010, 07:49   #20
ayhan74
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2010
Şehir: Kdz.Ereğli
Mesajlar: 178
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Sn. ayhan74,

Hayırlı olsun. Ben çilek ağacı konusunda kendimi uçuk zannediyordum, siz gerçekten uçurmuşsunuz çilekleri. Kdz. ereğli' li bir arkadaşa da bu yakışır doğrusu. Geçen sene tatil için evden uzun süreli ayrılışta bakımını yapamadığım için bu sene yapmaya cesaret edemedim.

Yalnız sisteminizde kafama takılan bir şey oldu. Siz yöreniz gereği çileği çok iyi tanımanız gerekir. Aynı ortamda iki cins çilek yetiştirilebiliyor mu? Geçen seneden hatırladığım, tozlama esnasında birbirinin cinslerini bozma riski olduğu için aynı ortamda iki cins çilek olmaması gerektiğini biliyorum. Özellikle Ereğli' nin kendine has güzel çileklerinin cinsi bozulmasın diye. Bu konuyu bir araştırırmısınız? Sayenizde bizde bilgilerimizi tazeleriz?

Bol ürünlü bir sezon geçirmeniz dileğiyle...
Sayın Sarıcan,
Öncelikle iltifatınız ve dilekleriniz için çok teşekkürler.
Sorularınıza gelince, İnanın bende bilmiyorum. Çünkü bu konularda henüz çok yeniyim. Sizin gibi ustalarımı taklit etmeye çalışıyorum Hobi maksatlı bir şeyler yetiştirmek amacıyla sistemleri kurdum. Ama sorunuz da kafama takılmadı değil doğrusu. Bu konuyu araştırmalıyım ve şayet böyle bir durum varsa hemen üst kattaki yediverenlerin yerine osmanlı çileği koymalıyım.
Ayrıca, aslen Rize'liyim. Çalışmak için Ereğli'de bulunuyorum. Ama Ereğli'yi de çok seviyorum.
Umarım sizin de sezonunuz bol ürünlü olur.

ayhan74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön