View Single Post
Eski 28-03-2010, 21:58   #35
jeomeo
Ağaç Dostu
 
jeomeo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-07-2009
Şehir: İstanbul, Sarıyer
Mesajlar: 505
Katılan arkadaşlara ve organizasyonu düzenleyen bonsaisevere teşekkür ederim. Dilimiz döndüğünce bildiğimiz şeyleri paylaşmaya çalıştık, ne de olsa anlatmak öğrenmek için en iyi yollardan biridir

Toplantı başında atladığımız şey çoğunluk varken toplu bir fotoğraf çekmekti, neyse ki herkes dönmeden aklımıza geldi, güzel bir anı oldu.

DSCN0637.jpg

DSCN0635.jpg

Toplantının ikinci bölümünde uygulamalara başladık. Ben sevgili Tourkana ile beraber aldığımız sedir (yanılmıyorsam bodur himalaya sediri) fidanı üzerinde çalıştım.

DSCN0633.jpg

Önce saksı değişimi yaptık. Eski toprak uzaklaştırıldı ve kazık kök kısaltıldı. Yeni toprak ile yeni saksısına alındı. Buradaki aksilik , yanımda az toprak götürmemdi. Götürdüğüm toprak yeterli olmadığı için saksısındaki eski topraktan biraz eklemek zorunda kaldık. B1 ampülü kırdığım su ile can suyunu verip, bastıran yağmurdan kaçıp çalışmaya içeride devam ettik.

Daha sora ağaç üzerindeki dallanmadan uzamış olan ince dallar budandı. Çatallanma olan dalcıklar oluşturan bölgeleri mümkün olduğunca oluşturmaya çalıştığımız formun içinde tuttuk. Zirvenin ana hatları ortaya çıkacak şekilde küçük bir telleme yaparak çalışmamızı bitirdik. Telleme öncesinde tellenecek bölgeyi ıslak rafya ile sardık.
Saksı değişiminde yardımcı olan ve fikir veren bonsaisevere (tekrar tekrar olacak farkındayım ama...) ve Tekin'e teşekkür ederim. Ayrıca Tourkana'ya da tellemede ve budamada emek verdiği için teşekkür ederim.
Hem saksı değişimi hem de budama yapıldığı için tellemeye devam etmedik. Bir ay kadar sonra veya yaz başlarında, fidanın durumunda göre, tellemeye devam edip formunu tamamen oluşturmaya çalışacağım.

DSCN0638.jpg

Bu bonsai çalışmasının daha detaylı fotoğraflarını ve gelişim sürecindeki aşamalarını fotoğraflayarak diğer çalışmalarımın olduğu sayfada paylaşacağım.

Saygılarımla

jeomeo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön