View Single Post
Eski 27-03-2010, 20:56   #1
Eddie
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-02-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
Question Bitkilerim :(

Merhaba,

2 yıldır bahçecilikle ilgileniyorum. Tohumlarımı ilk olarak saksılara ekip pencere önünde büyütüp mayıs-haziranda bahçeli evimizdeki bahçeye ekiyordum fideleri. Geçen sene her şey gayet iyiydi. (:

Bu sene de meyve-sebze karışık kırka yakın çeşit bitki yetiştiriyorum. Fakat bazı şeyleri yanlış yaptım sanırım..

Daha önce hiç denemediğim iklimimize uygun tohumları yurtdışından satın aldım. Bu sefer bitkilerimi ilk olarak odada ışıklı ortamda çimlendirmeye karar verdim. Daha rahat büyürler diye düşündüm. Çok hızlı büyüdüler ve sarktılar çok ince oldular ve bu sefer onları dışarı koydum. Ama bazıları şimdi çürümeye başladılar. Domateslerden bazıları kırıldı falan. İçeri alırsam yine çabuk büyürler kırılırlar çürürler diye endişeliyim. Çok ince oldukları için olabilir belki. Sıcaklığın mı yoksa güneş ışığının mı onlara en lazım olan şey olduğunu anlayamadım. Hatayı nerede yaptığımı bilmiyorum. Diğer bitkilerimin de çürümesinden korkuyorum.

Her akşam onları suluyorum ve rüzgardan koruyorum, toprak seviyesi de oldukça iyi. Onlara çok emek verdim daha fazla kaybetmek istemiyorum. Bu işi sadece hobi olarak yapıyorum pek bilgili olduğum söylenemez.

Bundan sonra ne yapmalıyım? Düşüncelerinizi bekliyorum..

**Umarım konuyu doğru yere açmışımdır.

Eddie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön