View Single Post
Eski 25-03-2010, 19:51   #396
Dogasever
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sn Acemiye bu hummalı bilgileri derlediği için teşekkürler. 391 nolu mesaja atıfta bulunarak, çeyrek su bardağı suya 2 yemek kaşığı un ekleyerek içine de 5*6 adet üzüm (organik üzüm olmalı) atarak, karanlık bir yerde ağzını delikli bir kapakla aralık bırakıp 3 *4 gün bırakın. Mayalar gelmeye başlayacaktır. Ekmeğinizi bu maya ve kepekli unla pişirirseniz, sağlığınız için çok faydalı olacaktır. Buna İngilizcede "Sourdough Bread" "Ekşi Ekmek" deniyor. Yani bakkaldan maya almanıza gerek yok.
Not: Mayanın yarısını kullanın diğer yarısınınüzerine bir kaşık daha un ve biraz daha su ilave ederek devam ettirin. Buzdolabında saklayabilirsiniz.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön