View Single Post
Eski 23-03-2010, 23:45   #377
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Sn. acemi_caylak,

Enzim konusuna en az benim kadar çaba sarfettin ve artık ben senin araştırmalarından feyz almaya başladım. O3 konusunda başından beri bir kopukluk var zaten. Bence organik atıkların çöplüğe gitmeyerek metan gazı oluşumunun miktarını azaltması, böylelikle ozon tabakasının korunması ve küresel ısınmaya negatif etkisi daha makul bir çözüm gibi geliyor. Çünki fermentasyon sırasında O3 oluşumunu gerçekleştirecek bir redoks denklemi yok gibi görünüyor.

Bitkiler üzerindeki olumlu etkisini ve toprağı organik maddece zengin hale getirmesini hep beraber deneylerle görüyoruz. Mayer limon, Red Robin domates ve evdeki topraklı saksılardaki çiçeklerde etkilerini gözlemlemeye çalışıyorum. İzlenimlerim hep olumlu ama henüz çevresel faktörlerle ve diğer kullanım alanları ile ilgili somut bir deneyim olmadı sayılır. Lavabo tıkanıklığı için denedim ama tam emin değilim.

İçilebilir enzim konusunda hala ümidim var. Çünki alternatif tıpta kimyasal ilaçlardan bitkisel ilaçlara doğru büyük bir dönüş var. Özellikle bugüne kadar faydalı bildiğimiz bütün geleneksel besinlerimizin hemen hemen tamamı mayalanma ve fermentasyon üzerine kurulu olduğu için fermentasyon metodu ile elde edilmiş her ürünün steril yapıldığı müddetçe insan sağlığına iyi geleceğine inanıyorum.

Kasım ayından bu tarafa fermentasyon ürünü olan kombu çayı da yapıp tüketiyorum. Enzime başlayınca biraz yavaşa aldım. Bu arada üç dört haftadır kefir yapıp içmeye başladım. Belki tesadüf olacak ama bu kış grip salgınından etkilenmediğimi düşünüyorum. Anlayacağınız fermente her ürüne varım. EM konusuna da EM-X Gold içilebilir enzimi yüzünden büyük ilgi duymuştum.

Pek de fena olmadı. Araştırmalar sonucu bir sürü bilgiye ulaştık. Hergün de yeni bir şeyler öğreniyoruz. Paylaşımların için teşekkür ediyorum. bu arada aramıza yeni katılan arkadaşımıza da hoş geldin diyeyim. Araştırmaya ve deneylere devam. Saygılar.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön