Konu: Cephalotus
View Single Post
Eski 17-12-2006, 14:30   #14
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Cephalotus olgun vede dirençli bir bitki olana değin bir - iki sene böyle torbada gelişimini sağlamak benim de deneyimlerim sonucu en iyi metod. Ancak...! EVet bunun da bir "ancak"ı var dediğiniz gibi küf çürüme gibi oluşumlara azami dikkat gerekli ise de bu gibi durumlar asidik torfun efsaflarını yitirmediği sürece "kısmen" nadir vakaalardır.
Her hafta elbeteki torbayı bir açıp havalandırmanız gerekir... torbayı büzüp içine nefesinizi alıp vererek de karbondioxid üflemeniz faydalı olacaktır.
torba içinde saksıya fazla değmiyecek substratı ıslak kalmıyacak kadar su bulunması gerek.
Sebebi henüz bilinmeyen bir de cephalotusların türüne has, ani ölümü ile sonuçlanan bir hastalık var. bunun için de devamlı olgunlaştıktan sonra ayrı bir torbaya yaprak çeliği ile yedek bitkiler de üretmeye çalışmanız gerek. Bir tür nebati-backup almak gibi bir şey...
dionaea ların gibi yaprak çeliği alınırken kapanları yani torbaları yaprakdan kesmemek gerek onlar üzerinde kalmalı. Hormon kulanımı için bir şey diyemiyorum...
Ancak saf hormonların dolgu maddeleri ile karışımı kendi başına pharmakoTeknolojik bir sorun olduğunu da belirtmem gerek. Zira katı toz maddelerin homojenik bir karışım oluşturması çözelti elde etmek kadar karıştırmak süresinin uzatılması ile doğru orantılı bir olgu değildir.
Zaten amatörler için hazır granül karışımlar yeterlidir.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön