View Single Post
Eski 19-03-2010, 08:30   #18
jeomeo
Ağaç Dostu
 
jeomeo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-07-2009
Şehir: İstanbul, Sarıyer
Mesajlar: 505
Tekin Bey, yorumunuz için teşekkürler.

Sağa doğru olup sildiğiniz dallardardan biri ağacın arkasından çıkıyor ve taşırken kırılayazdığı için tellemek istemedim. Dal iyileştikten sonra onu geriye telleyice sağda sadece önden devam eden cılız dal kalıyor. Yakında üstten bir fotoğraf ekleyerek sizlerle paylaşırım.

Yukarıda belirttiğim gibi başta kıvrımlı dik tarzda çalışmayı düşündüm ve ilk dalı tourkana ve bonsaisever'in tavsiyesi üzerine, kurbanlık dal olarak bıraktım. Telleme yapmışken de ağacın daha iyi bir görseli olması için o dalı da mümkün olduğunca zorlamadan telledim.

Yolladığınız fotoğrafa bakınca aslında daha önce ağacın içinde görmediğim bir rüzgar tarzını fark ettim. Bu da üstadların görüşünün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Ağacı geniş bir tepsi üzerinde bir iki kaya ile yerleştirip bir şelalenin üzerine koymayı düşünüyorum ama bunun için en az bir ay daha ağacı dinlendirmem lazım. Böylece yapacağım işlemleri düşünecek ve uygun taşları bulacak daha çok zamanım olur. Bir ara sizi tekrar rahatsız edip ya da misafir edip fikrinizi ve penjing çalışmlarında usta ellerinizin yardımını alabilirim.

Özetle ağaç üzerinde bir işlem daha yapmadan biraz daha düşünmem gerekiyor sanırım.

Saygılarımla

jeomeo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön