View Single Post
Eski 18-03-2010, 16:10   #90
züleyha
Ağaç Dostu
 
züleyha's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 842
Meteoroloji sitelerine göre dün gece bu ayın en soğuk gecesiydi ve artık havalar ısınmaya başlayacak. Yani balkonun düzenlenme vakti geldi. Oğlumun uyumaya karar verdiğ saatlerde yavaş yavaş balkonu düzene sokmam gerekiyor.
Önce bu soğukta bile yaşamayı başarmış bitlerden kurtulunacak. Zira şu anda balkonumdaki lalelerim bitlenmiş görünce gözlerime inanamadım.

Sonraki aşama da saksı ve toprak alınarak japon gülü rahata kavuşturulacak. Bu sene de o küçük saksıaya mahkum etmeyelim onu.

Balkonun bir köşesinde üst üste konulmuş saksılar boşaltılıp yıkanacak, toprakları değiştirlecek ve sonra sakız sardunya çeliği bulunarak ya da pazardan alınarak dikilecek. Bu sene sakız sardunyaların dibine kedi tırnağı ve petunya da dikmeyi planlıyorum. Aslında evde bir miktar petunya tohumum var ama tohumdan yetiştirmede bir türlü başarılı olamadığım için sanırım fide olarak alacağım, sarkan petunya olması da tercih sebebi olacak. Sonra da balkon kenarına asılacak.

Takiben balkonda bir düzenleme yapılacak. Yasemin, begonvil, melisa, japongülü, limon ve narın yerlerine karar verilecek. onların yeri belirlendikten sonra aralara yaprakgüzeli, japonküpelisi, begonya, atlas çiçeği ve yılbaşı yerleştirilecek. Bütün çiçekler bit kontrolünden geçirilip vitamin takviyesi yapılacak.
Şimdilik bunları yapalım gerisine sonra karar veririm

züleyha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön