View Single Post
Eski 16-03-2010, 17:23   #38
Arnavut
Ağaç Dostu
 
Arnavut's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-12-2009
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 209
Sayın ajanse1978;

Ben henüz un kurdu üretmeyi denemedim.Önceki mesajda belirttiğim gibi sadece kanatlılarımız için çok yararlı bir protein kaynağı olabileceğini aktarmak istedim.
Fakat un kurdu, Sinek kurdu, İrmik kurdu v.s. olmakla birlikte hepsi için hemen hemen aynı tarifi kullanmaktalar.

Sonuçlarından emin olmamakla birlikte "Un Kurdu" Üretimini aktarıyorum:

Rutubetli ortamda bırakılan un zamanla bu kurdu üretmeye başlar.Un kurdunun ebatları takriben 0,5-1 mm. çapında 0,7-1.5 cm. boyutlarındadır.Bir miktar unu yaklaşık bir ay gibi bir süreyle "Renkli kavanoz" benzeri cam bir kabın içinde muhafaza ediniz.Nemli,Sıcak ve hafif ışık alan bir ortamda bulundurmanız kurt üretimini hızlandıracaktır.Unu devamlı nemli tutmak veya üzerine 1-2 çorba kaşığı su koyarak karıştırmadan kendi haline bırakmak yeterli olacaktır.Bu adımları gerçekleştirdiğinizde bir ayın sonunda un kurdu oluşumu büyük ihtimal başlayacaktır.Dikkat edilmesi gereken husulardan biri ise bu uygulamayı yaptığınız ortamda bakliyet tarzı gıdaların bulunmamasına özen göstermenizdir.Çünkü bu oluşum zamanla güve olacak ve tüm bakliyatlarınıza tebellaş olacaktır.

Bir diğer yol ise bir balığı 3-4 cm. un dolu tercihen toprak bir kaba koyarak bir müddet bu şekilde bekleyin.Sonuç olarak un kurdu oluşumu muhakkak başlayacaktır.

Not: Yazıda bahsi geçenler internet ortamındaki muhtelif bilgilerden derlenmiştir.

Saygılar.

Arnavut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön