View Single Post
Eski 16-03-2010, 13:38   #15
jeomeo
Ağaç Dostu
 
jeomeo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-07-2009
Şehir: İstanbul, Sarıyer
Mesajlar: 505
Havaların güzelleşmesiyle beraber, bonsai çalışmaları hızlandı. Geçtiğimiz güz budanıp tellenen süs narım geçen hafta yeni sürgünler vermeye başlayınca, bugün yeni saksısına alındı. Köklerinin 1/3 ünü budadım ve düğümlenmiş olanları açtım. Saksı dibine 1 cm kadar fırınlanmış kil serip hemen hemen eşit oranda diyatomit ve torflu bahçe toprağı ile hazıladığım karışım ile saksıya diktim. Toprak yüzeyini de iri skorya(lav taşı) ve diyatomit ile kapladım.

DSCN0602.JPG

Karaağacım ilk uyanan ağacım oldu ve 15 gün kadar önce bonsai saksısından çıkarıp olduğu gibi büyük bir saksıya aldım. Hızla büyümeye devam ediyorken üzerinde ilk air-layering denememi yaptım. Kabuğu soyup, soyulan bölgenin altını tel ile sıktım. Soyulan bölgenin üzerine 5000 ppm'lik
sıvı İBA sürdüm ve üstünü seramis yosun ve torf karışımı ile sarıp streç film ve aluminyum folyo ile sardım. İki ucundan da rafya ile bağladım. Diğer dallarda da uç alımları ile dalcıklanmayı arttırmaya çalışıyorum.

DSCN0594.JPG


İstanbul 7. Bonsai Toplantısı'nda üzerinde uygulama yaptığım ardıç üzerinde bir iki ufak telleme ve uç alma ile üzerindeki çalışmalara bir süre ara verdim.
Ağacın ilk ve toplantı sonundaki halini buradan görebilirsiniz.

Bu da ağacın son halinin fotoğrafı:

DSCN0589.JPG

jeomeo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön