View Single Post
Eski 15-03-2010, 22:49   #29
gilan
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
2 gündür internete giremedim, devamlı aklım burada kaldı. Umarım geç cevap vereceğim için kimse gücenmez diye düşünüp durdum.



Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Ohhh ya nihayet!
Sevgili gilan, bahçenizi bizlere açtığınıza çok memnun oldum. Neden şimdiye kadar bizi bu güzelliklerden mahrum ettiniz?
Herşey güzel ellerinize sağlık, ama bana gönderdiğiniz o güzel lobelyaları ben mi bahçenizde göremedim yoksa siz ekmediniz mi?
Hercailer çok güzel görünüyor, ben de önceleri çok ekiyordum ama boyları çok uzayınca şekilsiz oluyorlar diye vazgeçtim sadece birkaç kökle yetinir oldum ama onlar iri çiçekli olanlarıydı.
Bu sene bahçede pek çok çiçek dondu belki kış sezonuna doğru yine hercailere dönebilirim.
Glayölleri daha yoğun ekin, ama çiçekleri çok uzun kalmıyorlar, dahliya ekmeyi düşünmüyor musunuz?

Güler Ablacığım, geçen sene her renginden lobelya diktim ben de. Evin yan tarafında olanlar (sadece sabah güneşi alanlar) Ocak ayına kadar çok güzel yaşadı. (Sonra -15'e de dayanacak mı diye bakarken dayanamadı. Ama tüm gün güneş alan pek çok saksı erkenden bozuldu. O yüzden geçen sene lobelyadan yana çok başarılı oldum diyemem ama bu sene farklı denemeler yapacağım. Bu sene lobelya tohumları da ektim, bakalım çıkacaklar mı?

Aslında bahçem 100 metrekarecik bir yer ama daha resmini koymadığım pek çok çeşit bitki var. Bunlar bu seneye açılış olsun, diğerlerinin de zamanla yeni resimlerini çeker eklerim dedim.

Dahlia geçen sene tek bir kök ekmiştim, ama tam mutlu edemedim sanırım. 3-4 tane çiçek açtı sadece. Bakalım belki bu sene tekrar denerim... Bahar soğanlarından şu an en çok aklımda olan sarılı kırmızılı bir tür süsen. İlk fırsatta almam lazım.


Düzenleyen gilan : 15-03-2010 saat 23:35
gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön