View Single Post
Eski 13-03-2010, 19:42   #329
umıt79
Ağaç Dostu
 
umıt79's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-10-2009
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 644
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zidane Mesajı Göster
benjamininde yaprak sararması olan arkadaşlar, lütfen dikkat!
üzgünüm,10 gün içinde benjaminimin sararıp solması üzerine, son çare olarak bu sitede diğer arkadaşların yardımına başvurdum. ancak, yok yerini beğenmemiştir, yok fazla sulanmıştır gibi zaman harcayan ve benjamin için ölümle sonuçlanacak bu tarzda yazılan konuları okumak gerçekten vaktimi boşuna harcadı. neden derseniz, dökülen yaprakları topladığım gibi karaköy'de ki ziraat ürünleri ilaçlama yerlerine götürdüğümde çok sevgili bitkimin mantar hastalığına ve hatta yaprak biti ile karşılaştığını ve ilaçlama yapmam gerektiklerini söylediler. bu sitede benzer "sararma" konularını okuduğum zaman arkadaşlardan ricam, toplayın yaprakları siz de işin "uzmanına" sorun lütfen .benim gibi çaresizce siteden okuyup koca benjaminin yerini mi beğenme di de küstü acaba? gibi duygusal reaksiyonlara sokulmasına izin vermeyin.vaktinizi uzmana danışmak yerine benim gibi netten okuyarak harcarsanız eğer, siz yaşarsanız ama benjaminiz ölür, hem de her gün!
Sayın zidane kendiniz sormuş ve kendiniz cevaplamışsınız derdinizi...Fakat nedendir acaba
ZİDANE;
'' benim gibi çaresizce siteden okuyup koca benjaminin yerini mi beğenme di de küstü acaba? gibi duygusal reaksiyonlara sokulmasına izin vermeyin.''

diye yazarken bir önceki mesajınız da;
ZİDANE;
''şu an sulamayı da kestim, bir derdim var diye ağlıyor sanki ama ben derdinin ne olduğunu anlayamiyorum''

gibi duygusal reaksiyona girmiş bir halde yazdınız merak ediyorum.
Üstelik site de yazan insanların bu işin ticaretiyle uğraşmadığını,sadece hobi olarak bitki yetiştirdiklerini göz önüne alırsanız siz ne bekliyordunuz ? Kaldı ki sitede deneyimlerini yazanlar pekçok bitki tüccarı ya da çiçekçiden daha iyi derecede yetiştirme, bakım bilgisine ve deneyimine sahiptir.Ve bizler bitkilerimizi o kadar kanıksıyor,seviyor,düşünüyoruz ki zaman zaman duygusal reaksiyonlar göstermemiz de çok hor görülmemelidir.

Bir fotoğrafı dahi olmadan sadece yüzeysel bir tarifle bitkinizin probleminin bulunamayacağını bilmeniz gerekli.Sonuçta kimse medyumluk yoluyla ziraat mühendisliği yapmıyor.Daha teknik problemlerimiz de bitki doktorumuz Mine Hanım bizlerden desteğini esirgemiyor..

Sanırım burasının bir paylaşım platformu olduğu bilinciyle yaklaşmakta fayda var.
ZİDANE;
''vaktinizi uzmana danışmak yerine benim gibi netten okuyarak harcarsanız eğer, siz yaşarsanız ama benjaminiz ölür, hem de her gün! ''

Bu sitede vaktimi boşa harcadığımı asla düşünmedim.Hayat toplamım da tüm öğrendiğim kadar hergün burada öğrendiğimi düşünüyorum.
Saygılar...

umıt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön