View Single Post
Eski 11-03-2010, 20:05   #74
polatuz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi balbay Mesajı Göster
Sevgili polatuz'

Benim yazımı dikkatlice okursanız pişirin denmiyor zaten. Pişirilmiş firik **** bulgurun demlenmesi sırasında tencere içinde ki buhar ile söndürülmesinden bahsediliyor. Kaldı ki 50 C derece ısıyı hangi bilimsel veriye dayanarak söylediğinizi de ben anlamadım. Doğru bilinen yanlışlardan birisini savunuyorsunuz. Dikkatli okumadan yüz yıllardır kullanılan yöntemleri eleştirmek, sadece her yazılan yazıya cevap vermekten öteye geçmiyor. Buğday, arpa, karabuğday,çavdar Türk lerin sürekli çimlendirdikleri, ekşi yoğurt içerisinde **** buharda terbiye ederek kullandıkları hububatlardır. Sebebi ise göçebe hayat tarzından dolayı çok uzun süre yerleşik kalıp tarım yapamamalarıdır. Sizinde bileceğiniz gibi bu hububatların yaprakları halk arasında ki tabiri ile kılçıklıdır. Bu sebeple çiğ yenmesi çok olası değildir. İşin kolayına kaçılarak suyunun çıkarılması bence de yanlış yöntemdir. Diğer söylediğim yöntemler ise yüz yıllarca denenerek bulunmuş ve uygulanan yöntemlerdir.
Sn Balbay,
Sizinle tamamen farklı şeylerden söz ediyoruz. Hatta bu konu başlığı sizin sözünü ettiğiniz konu ile tamamen farklı bir konu. Buğday çimi suyu içmek, Türkler'in geleneksel tahıl tüketim yöntemlerinden tamamen farklı bir konu. Sitede yemek tarifi verebileceğiniz uygun başlıklar bulunuyor.

Birisi beslenmek ve ya gıda alımı diğeri ise vücudun ihtiyacı olan az bulunur maddelerin takviyesi anlamı taşıyor.

Beni dikkatli okumadan cevap yazmakla suçlamadan önce bu başlıkta tartışılanları daha dikkatli okuyup öğrendikten sonra fikirlerinizi açıklamanız daha iyi olurdu.

Enzimlerin ısı ile bozunma konusu ise, bilimsel veri ve ya basit ansiklopedik bilgi olarak adlandırılabilir. İşte bir bilim adamının yazısından alıntı:

Enzimlerin Çalışmasına Etki Eden Faktörler : Sıcaklık

Sıcaklık 10 °C yükseldiğinde tepkime hızı iki misli artar; yani tepkime hızının yükselmesi, sıcaklıkla doğru orantılıdır. Fakat belirli bir noktadan itibaren düşmeye başlar ve tamamen durur. En iyi çalışabileceği sıcaklığa Optimum Sıcaklık denir. Yüksek sıcaklıklarda enzimler etkisizdirler (genellikle 55-60 °C'de). Bazı ılıcalarda yosunlar 80 °C'de yaşabilirler; fakat bunun üzerindeki sıcaklıklarda enzimleri tamamen koagüle olur ve bir daha etkili hale geçemez. Optimum noktanın biraz üzerinde enzimler etkisiz olmasına karşın, sıcaklık düşünce tekrar etkili hale geçebilirler. Fakat bu sıcaklığın devamı ya da sıcaklığın biraz daha yükselmesi enzimlerin etkinliğini sonsuz olarak ortadan kaldırır.


Kaynak

Tahılla beslenme, yerleşik düzene geçip tarım yapan toplumların kültürüdür. Bu anlamda da göçebe Türkler değil Anadolu'nun eski yerlileri Sümerler ve Frigyalılar vs. anılmalıdır.
Bu konuyu garip bir milliyetçilik konusu haline getirmenize bir anlam verebilmiş değilim.

Aslında okudukça bu kısacık yazınızda daha da çok yanlışlar bulunuyor ama konuyu uzatmama gerek yok.

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön