View Single Post
Eski 11-03-2010, 15:16   #9
bioglobal
Yeni Üye
 
bioglobal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-03-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol Mesajı Göster
benim bahçemde geçen yıl biberde kök boğaz hastalığı oluştu ve verimde ciddi anlamda düşüş yaşadım
sizin ürünlerinizden kök boğaz hastalığı için öneriniz nedir
birde bahçemde biber,dometes ,fasulye ,badem ,patlıcan yetiştiriyorum
sizin ürünlerinizden başlangıç aşamasından sonuna kadar sizin ürünlerinizden kullansam hangilerini aşama aşama yazarmısınız ,teşekkür ederim
not:her yıl aynı yere bahçe ürünleri ekiliyor
Sayın arkadaşım

geç de olsa cevap verdim kusura bakmayın aynı zamanda Yaban TV de Tarım Türkiye adlı bir program yetiştirmem gerekli zaman şu an da bulabildim programın içeriği Tarımda Biyolojik Çzümler

Sorunuza gelince ;
Kök boğazı hastalıkları için : COMBAT PLUS isimli ürünü dönüme 250 Gr. olacak şekilde damlama sulama ile yeterli olacaktır.
Bunun haricinde VITORMONE Azotobakter içerikli ürünü sebzelerde 100 litreye 100 cc. dozunda üstten ( yapraktan ) yanına bir naniyonik yayıcı yapıştırıcı ekleyerek fide dikiminden 10 gün sonra uygulayabilirsiniz.
2, uygulamayıda ilk uygulamadan 20 - 25 gün sonra uygulamalısınız
Yumuşak çekirdekli ve taş çekirdekli (Elma kiraz badem armut ceviz zeytin vb..) ağaçlarda 1, uygulama %80 çiçeklenme döneminde yine 100 Lt. 100 cc. VITORMONE + naniyonik yayıcı yapıştırıcı ile uygulayınız 2, uygulama meyva tutumunda (meyveler nohut büyüklüğüne geldiği zaman) uygulamalısınız Üründe, Kalite faktörlerinde ciddi anlamda artış sağlayacaktır.

iyi çalışmalar

bioglobal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön