View Single Post
Eski 03-03-2010, 10:13   #1043
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mog Mesajı Göster
merhaba sayın ziyaretçiler
b5a nın tarım bakanlığının kararı ile toplatıldığını biliyormuydunuz ????

bana mail atan herkese bu belgeyi yollayabilirim...
biz boşa kürek çekmeyiz
iyi günler

Bu arkadaşın yaptığı şeyin adını forum üyelerimiz koysun ben de BMR Tarımın konuya ilişkin açıklamasını buraya koyuyorum.

(O belgeyi bende gördüm ama resmi olduğu için bana verilmedi, verilemez de ve sizi bu belgeyi yayınlamaya davet ediyorum, yayınlayınki konunun muhatabı olduğu halde BMR Tarıma verilmeyen bu belgenin suç teşkil edecek şekilde, sizde olmaması gereken resmi bir belgeyi nasıl ele geçirdiğiniz konusunda belki bize bir açıklama da yaparsınız)

"

BMR TARIMDAN DUYURU

Son günlerde B5A Sıvı Organik Gübrenin Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından toplatıldığı yönünde dedikodular yayıldığı duyumu firmamıza ulaşmıştır.

Olayın mahiyeti:

Eskişehir Tarım İl Müdürlüğü Gübre Denetleme Elemanları tarafından Eskişehir Bayimiz Hasat Tarımdan alınan denetleme numunesinde organik madde miktarının etiket üzerinde yazılan oranlar ile uyuşmadığı gerekçesiyle 004 nolu parti üretimi B5A Sıvı Organik Gübrenin toplatılmasına karar verilmiştir. Ancak sözü geçen 004 parti nolu ürünün gerek Eskişehir bayisi gerekse Eskişehir Tarım İl Müdürlüğü tarafından etikette beyan edilen muhafaza şartlarına (4-10ºC) uygun muhafaza edilmediği tarafımızdan görülüp itiraz edilmiştir. Fakat itirazımız kabul edilmemiştir.

Olayın bir başka mahiyeti de Tarım Bakanlığı tarafından Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine B5A Sıvı Organik Gübrenin tescilde belirtilen etiket bilgileri ile uyuşup uyuşmadığının kontrol edilmesi konusunda verdiği talimat sonucu yapılan incelemelerde firmamız tarafından daha önce Kütahya’da üretilmekte olan 2154 tescil no, 410 lisans no ve pH aralığı 4-6 olan eski etiketimiz baz alınmış ve yanlış anlaşılmalara yol açmıştır.

Oysa firmamız tarafından daha önce Kütahya’da üretilmekte olan ve tescil numarası 2154, lisans no 410 ve pH aralığı 4-6 olan etiketli ürünümüzü daha sonra Gaziantep’e fabrika kurarak taşımış ve bu taşıma işleminden sonra Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğünden 522 sayı 06.05.2009 tarihli yeni lisans, 2991 sayı ile 07.05.2009 tarihinde ise yeni tescil alınmış ve burada ürün pH değerinin 8,5-10,5 aralığında olduğunu analize dayalı olarak beyan edilmiştir, Bakanlık beyan edilen etiket bilgilerini onaylamıştır.

Durum itibariyle şu anda piyasada satılan ve etiketinde pH aralığı 8,5-10,5 B5A Sıvı Organik Gübre Tarım ve Köyişleri Bakanlığından tüm izinleri alınmış, etiketi onaylı, yasal olarak satılması serbest bir üründür. Ayrıca diğer özelliklerine ait ruhsatlandırma işlemlerimiz de devam etmektedir.

BMR Tarım geliştirdiği %100 yerli ürün B5A ile gurur duymakta, satışına başladığımız ülkeler arasına Suriye, Güney Kıbrıs, Kuzey Kıbrıs, Bulgaristan, Arnavutluk, Almanya ve İsviçre'yi katmış ve yakında Tanzanya, İsrail, Fransa, Gürcistan, ABD ve Çin'ide katacaktır. Farkındayız ki ülkemizin yurt dışına satışını yaptığı yegane ve tek gübredir.

Bu ülkenin ve dünyanın tarımına hizmet anlamında ne yaptığımızın ve etrafımızda dönen olayların farkındayız bu anlamda BMR Tarım gerekli mercilerle yasal çerçevelerde farklı platformlarda hakkını aramakta ve bu mücadelede kendisine iyi bakan gözleri de ve kem gözleri de bilmektedir.

Ülkemize B5A gibi bir ürünü kazandırmakla bahtiyarız, ihraç ettiğimiz ülkeler ve aldığımız ödüllerle de ne denli doğru bir yolda olduğumuzun farkındayız.

Bıkmadık...

Bekleyin...

Halkımızın Bilgilerine Sunulur.

BMR TARIM

"


Konuyla ilgili olarak bende şunu söyleyeyimki B5A hakkında 150 adet şikayet dilekçesi Bakanlığa iletilmiş ( Bilin bakalım bu dilekçeleri verenler kimler) ve Bakanlık konuyla ilgili etiket tescil incelemesi yaptırmış ve hiç bir şekilde beyana aykırı veya yasalara aykırı bir durum bulamamışlardır ve ayrıca 004 numaralı parti dışında toplatılan her ürün için Bakanlık tazminat davası ile karşı karşıyadır ve Bakanlık elemanları bu şekilde yanlış bir toplama yapmamıştır da.

Her zaman söyledim B5A benim babamın ürünü değil ürününe güvenen de çıksın b5a ile kıyaslı deneyelim ak mıdır kara mıdır görelim ve B5A yı kendisine rakip gören tüm ürünlere karşılaştırma ya da karşılıklı deneme fırsatı sunuyorum özelliklede boşa kürek çekmeyenler gelsin.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön