Konu: Nepenthes
View Single Post
Eski 02-03-2010, 17:20   #116
querelle
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-08-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 245
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi anurt Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar.
çok büyük bir heves ve heyecanla bugün bir nephentes edindim. nem açısından çözüm üreten arkadaşlara bir sorum olacak: denediklerinizden uzun vadede en iyi sonuç verenleri söyleyebilir misiniz acaba? ben ankara'da yaşıyorum ve havamız malum, kuru. bu saate kadar orkide ve diğer etoburları idare ettim ancak forumu okudukça nephentesim adına endişelenmeye başladım.
teşekkürler, iyi çalışmalar.
Tabii ben çok geç gördüm bunu ama kendi tecrübemle yardımcı olmaya çalışayım.

Ben fotoğraflarda gösterdiğim düzeneği sonradan bozdum. Ufak bir sera yaptım (eski bir dolabın içini alüminyum folyo (ışığı arttırsın diye) + streç filmle kapladım, dolabın üstüne florasan için yer yaptım ve son olarak etrafını tekrar filmle kapattım) ve en büyük verimi bu serada aldım.
Bu serada 4 florasan kullandım; 2xphilips daylight ve 2xgrolux.

Şu an size serayı göstermeyi çok isterdim ancak alakasız sebeplerle bozmak zorunda kaldım ve Nepenthes'i de arkadaşıma verdim.

Böyle bir düzenek kuracak olursanız şu ucuza satılan çok geniş tencerelerden edinin, tencereyi suyla doldurun ve saksının altına koyun. Akvaryumda kullanılan ısıtıcılardan birini tencere suyuna bırakın; kısa sürede inanılmaz bir nem yarattığını göreceksiniz.

Bahsettiğim düzenekle Nepenthes'im o kadar hızla büyüyordu ki gelişmesini her gün takip edebiliyordum. Aynı serada bulunan Droseralar da keza öyle, nerdeyse her gün yeni yaprak veriyorlardı ve oldukça kızarmışlardı.

Ve son olarak; bu benim naçizane tecrübem ama tabii ki etobur bitki denilince bu işin uzmanı Praecox beyfendidir, kısacası o ne derse onu yapın


Düzenleyen querelle : 07-03-2010 saat 07:54 Neden: yanlış kelime <3
querelle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön