View Single Post
Eski 01-03-2010, 01:34   #84
gazeteci28
Ağaç Dostu
 
gazeteci28's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-04-2009
Şehir: BULANCAK/GİRESUN
Mesajlar: 188
Suyun analizini yapmak gerekli

Her bitki ayrı besin elementlerine ihtiyaç duyar. Bundan dolayı her bitki ya da sebze için ayrı besin elementi oluşturulur. Maksat yetiştirdiğimiz üründen maksimum verim elde etmek.
1 tonluk suyla marul yetiştiriyoruz. Marulun ihtiyaç duyduğu besin elementlerini suya karıştırdık. Marul zaman içinde besinleri tüketiyor. 1 tonluk suda marul tarafından eksilen besinleri nasıl anlayacağız?

Bunun iki yöntemi var. Manuel olarak ölçüm yapmak ya da elektronik sensörlerle ölçümler yapmak. Konumuz otomatik sistem olduğu için elektronik yöntemler konusuna devam ediyorum.

Elektronik yöntemlerle ölçüm yapan pek çok cihaz piyasada mevcut. Google'den su analiz cihazları diye arattırma yapılabilir. Ayrıca HACH LANGE firmasının sitesinde su analizleriyle ilgili hem dökümanlar bulunuyor hem de sensörler, Su analiz cihazları vasıtası ile otomatik olarak suyun içinde eksilen elementler tespit edebiliyor ve bilgisayara yüklenebiliyor. Linkini verdiğim firmanın sayfasında dökümanlarda arama yapabilirsiniz.
Cihazlar pahalı olup yurtdışı fiyatlarını araştırdığımda 5-10 bin euro gibi rakamlarla karşılaştım.

Ayrıca otomatik ölçümler yapıp eşik değerler belirleyip bu değerler çerçevesinde dozaj pompalarıyla suya besin eriği ilave eden sistemlerde bulunuyor. İhtiyaç duyulursa google'den araştırırım.

Burada da su arıtmayla ilgili türkçe video var.


Not: Eleştiriler şahsa değilde yazılanlara, fikirlere yapılabilir.

gazeteci28 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön