Konu: Nergis
View Single Post
Eski 26-02-2010, 16:45   #515
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hocam100 Mesajı Göster
Sayın pria gerçekten sizin çiçeklerinize hayran oldum bizim çiçeklere mümkün değil benzemiyor siz dediğinizde haklısınız bizimkiler karaburun nergisi sizinkiler farklı bir tür sizden seneye bu soğandan mutlaka biraz alıp ekmek isterim.
Sayın forumdaşım,

Sizden aldığım soğanlar için pişmanlığım yok..Onlar da farklı bir tür ve oldukça güzel kokulu..ve büyük bir ihtimalle sizden aldıklarım Karaburun,Mordoğan nergisi..
Sizden aldıklarım erkenci..Çünkü benim evimde açtıkları günlerde aynı nergisleri İstanbul'un Kadıköy,Beşiktaş,Taksim gibi semtlerindeki çiçekçi kadınların tezgahlarında gördüm ve sizinkilerle aynılar..Yalnız çiçekçi kadınların sattığı Karaburun'ların kokuları sanki biraz daha fazla gibi..
Ben bu durumu, nergisin, saksı gibi dar mekanları sevmediği,özgür ortamlarda daha güzel ve daha baygın kokular saçtıklarına inanıyorum..Çünkü bu yıl İstanbul'da evimde hem sizin hem kendi nergislerimden saksılara ektim..Benim nergislerin goncalarınının kaloriferli ev ortamında erken açmalarını sağladım..Çünkü tomurcukların patlamaya başladığı günler dış ortam çok soğuktu..
Bu yüzden benim evde saksıdaki nergisler Çanakkale'de zeytinliğimdeki doğal ortamlarındaki çiçeklerinden sanki biraz daha az koku yaydılar..
Ya da kalorifer ortamına alınıp,zoraki açmalarını sağladığım için bu durum oluşmuş olabilir..
Normal ortamda,toprakta yetişmiş benim nergislerimin 7-8 salkım çiçeğini evinizin salonuna koyun..evin her tarafını baygın-nefis bir koku kaplar..
Sizin Karaburunlar'da bu durum pek yok gibi..Çiçeği ancak koklarsan duyabiliyorsun..

Fotolardan gördüğünüz gibi benim nergislerin farklı bir tomurcuklanması var..Tomurcuklar kısa saplı ve toplu halde..ve her iri soğanın çiçek salkımında en az 9-13 arasında çiçek var..Oysa,sizin Karaburun çiçek saplarında 5-6 tomurcuk oluşuyor..
Karaburun'ların çiçekleri 3 kat kadar olmasına rağmen bendeki nergisler aynen yaban gülü çiçeği gibi 5-6 kat katmerli çiçeklerden oluşuyor.Yani bendekiler daha bi katmerli..


Düzenleyen pria : 26-02-2010 saat 17:19
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön