View Single Post
Eski 26-02-2010, 13:20   #12
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Merhaba.

Alıntı:
Sütü alınan hayvanın meralarda otlamasına ve suni yem yememesine dikkat edilmeli.
Sn. Lilium güzel bir noktaya değinmişsiniz. Esasında, nasıl sağlıklı gıdaya ulaşacağımızı bilemiyoruz. Sütünü aldığımız hayvanların yetiştirildiği ve beslendiği ortam çok önemli. Ne kadar dikkat edersek edelim, sağlıklı ve doğal besinler ile beslenmeyen hayvanların sütü de sağlıklı olamayacaktır.

Hatırlarsanız, bir ara Tavuk pişirdiğimizde balık gibi kokuyorlardı. Nedeni balık unu ile beslenmeleriymiş. Sütünü kullandığımız hayvanların da iyi ve sağlıklı ortamda, kimyasal yemlerden uzak şartlarda ve doğal ortamda yaşamaları ve beslenmeleri şarttır.

Alıntı:
Günümüzde en doğal kalabilen keci sütü ve etidir. O doğada yaprak diken gibi bitkileri tüketerek gelişir. Fenni yem verenler olsa da çok azdır.
Bu fikrinize de katılıyorum. Kimse keçisine suni yem almaz, ve hormonlu besinler vermekle uğraşmaz. Keçiler doğal olarak beslenirler. Sadece Saanen Keçileri biraz kibardırlar. Bakım isterler

İstanbulun kenar semtlerinde, çevreyolunun kenarında, egsoz gazlarını soluyan ve yapay gıdalar ile beslenen bir hayvanın sütü elbette sağlıklı olamaz. Güvenmediğiniz sütü kullanmayın. Veya Yakın köylere giderek sütünüzü birinci elden almaya gayret ediniz. Hijyen de cabası

Anadolu yakasında oturanlar için Riva veya Şile civarı köyler olabilir. Tabi sütü almadan önce, hayvanların durumunu görmenizi ve nasıl beslendiklerini de görmenizi öneririm. Makina ile sağılanları tercih etmenizi de ayrıca öneririm.

Bazılarımıza gereksiz teferruat gibi gelse de, makyaj malzemesi veya spor ayakkabı seçerken gösterdiğimiz hassasiyeti bu en önemli besin maddemiz için de süt için de göstermemiz lazım diye düşünüyorum.

Saygılar


Düzenleyen Oğuz Karsan : 16-03-2010 saat 18:35
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön