View Single Post
Eski 25-02-2010, 10:47   #49
nrş
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2007
Şehir: muğla
Mesajlar: 103
Çok teşekkürler , cevaplarınız oldukça yol gösterici oldu.


Şimdi ikinci kavanoz elma sirkesi ve bir kavanoz kuru üzüm sirkesine başladım . Arada bir kavanoz fire de verdim. Meyva sıkacağında sıkarak suyunu ve posasını çıkardığım bir kavanoz elma tamamen küf oldu. Bu yüzden şimdiki denmemi ilki gibi gross elma parçalarıyla yapıyorum inşallah bu da tutarsa Halil Önen Bey'in dediği gibi uzun süreli mayalanma için büyük bidonlara geçeceğim.
Kuru üzümleri de elmalardaki presleme sonrası kötü tecrübem nedeniyle tam olarak sıkmadan koydum Acaba üzümlerde sıkmayarak hata mı yapıyorum?

nrş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön