View Single Post
Eski 12-12-2006, 03:40   #32
uyar11
Ağaç Dostu
 
uyar11's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-11-2006
Şehir: Amsterdam
Mesajlar: 375
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi merih Mesajı Göster


Merhaba
kaktüsleriniz çok güzel.Bilginizi esirgemediğiniz için teşekkür ederim.Umarım sorumu aptalca bulmazsınız.Aşılamayı gayet açık ve net anlatmışsınız.Benim sorum kaktüslerin çiçek açması için ne yapmak gerektiği?Aydınlatırsanız sevinirim.Sevgiler.Merih
Sevgili Merih,

Kayginiz yersiz, zira aptalca soru olmaz, aptallar soruyu boyle algilar.

Sorunuza gelince; kaktuslerin cicek acmasi icin onlarin dogal ortamlarina yakin bir ortam hazirlamaliyiz. Bunun icin de once kaktusumuzu tanimaliyiz.
Kaktus ailesi oldukca genis bir aile olup, cogumuzun sandigi gibi sadece col bitkileri degildir. Dedigim gibi oncelikle kaktusumuzu tanimamiz gerekiyor. Gunumuzde bu bir sorun olmaktan cikmistir. Nette (google) kisa bir gezinti bizi aradigimiz bilgilere en kisa yoldan ulastirir.
Genel anlamda bir cevap vermek gerekirse; istisnalar haric kaktusler; sicagi seven, cogunlukla bahar ve yaz donemi ciceklenen ve bu ciceklenme suresi bazi turlerde tohum ekildikten bir sene sonra (Rebutia turleri), bazi turlerde ise 80-100 sene (echinocactus grusonii) surebilen genis bir ailedir.
Ve gece ile gunduz arasinda sicaklik farkina, kis uykusuna gereksinmesi olup susuz uzun zamanlar yasayabilen ilginc bir bolumudur bitkiler aleminin.

Ve yine ilginc bir ozellikleri; diger yesil bitkilerde solunum, gunduz havadan karbodioksit alip oksijen vermeleri, gece ise bunun tam tersidir. Bu yuzden yatak odalarinda pek tavsiye edilmezler bu yesil bitkiler zira sizin soludugunuz oksijene ortak olurlar.
Oysa kaktuslerde durum degisiktir, daha dogrusu diger yesil bitkilerdeki solunumun tam tersidir ve yatak odalarimizda bize ortak degil tam tersi hizmetkardir yani bizim solunumla verdigimiz CO2 yi bize O2 olarak geri verir.

Umarim cok normal olan sorunuza birazda olsa yanit bulabilmisinizdir

Saygilarimla,
Uyar11.


Düzenleyen uyar11 : 12-12-2006 saat 04:58
uyar11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön