View Single Post
Eski 23-02-2010, 11:11   #7
Dogasever
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Ben bu toplantının adının neden "Ergene Nehri Temizlik Çalışmalarına Yönelik Toplantı" olduğunu anlamadım.

Ankara'nın ortasından, Ergene nehrini aratmayan Ankara çayı da akıyor.

Üstelik Ankara'da yapılacak toplantı yerinin tam karşısından akıp gidiyor

Toplantının adı "kirli akarsuların temizlik çalışmalarına yönelik toplantı" olamaz mı?
Sn Deniz akvaryumu

Bu konuda cok haklisiniz! Toplantida genel olarak akarsu, gol ve denizlerin EM ile temizlenmesine yonelik calismalar da anlatilacak/ Ama özel olarak da böyle bir proje girişimimiz olduğu için amacımız Ergene için birşeyler yapmak.

Ama bu sakın Ankara Çayı için birşeyler yapma niyetimiz yok gibi anlaşılmasın. Çünkü Ankara Çayı'nın, Çubuk Çayı'nın ve havzasının temizlenmesi için de yaklaşık 3 yıldır uğraş veriyoruz. ASKI'nin kendi tesislerinde gerek kötü kokunun yok edilmesi gerekse kirlilik parametrelerinin düşürülmesi için birçok başarılı deneme yaptık. Aylarca uğraştık. Sonuçlar hemen hemen mükemmel. Ancak otoritelerden bir türlü "haydi gelin başlayalım" emri gelmedi.

Türkiye'de yapılabilirliğini gösteriyorsunuz. Dünyada yapılmış çalışmaları anlatıyorsunuz. Onlar "dünyadaki çalışmaları nereden bilelim" diyorlar. "Bize deney yapın bizzat gösterin" diyorlar. Deneyleri yapıp gösteriyorsunuz. Yine başka nedenler bularak kaçıyorlar. Bana sorarsanız Türkiyede birçok yetkili, her türlü yetkiyi almak istiyor ama küçücük bir sorumluluk almak istemiyor. Bu konuda yapılan çalışmaların detaylarını toplantıda Naturem'e sorabilirsiniz.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön