View Single Post
Eski 23-02-2010, 00:55   #23
akinselcuk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
150 liralık maksimum 8 bar basınçlı komresörler iş görür ama bütün gün sürekli çalışsın diye yapılmamışlardır. Ayrıca suya havayla beraber az miktarda da olsa sürekli yağ verirler. Çıkabilecek sorunlar ; en kötüsü krank kesmesi olabilir. Motor ısınır termiği atar soğuyunca gene çalışır. Bir süre sonra yağı azalır tamamlamak gerekir. Çarpma yağlama yaptığından yağın azalması krank kesmesi veya yatak sarması tehlikelerini çoğaltır.

Teflon pistanlu olanları vardır yağsız çalışır ama onlarda sürelkli çalışmaya uygun yapılmamışlardır.

Tonajlı suya hava vermenin bir yolu site arıtma tesislerinde kullanılan motorlar olabilir. İsimleri nedir bilmiyorum ama sürekli çalışsın diye yapılmışlardır ve de çok pahalı değillerdir. Havayı aynen elektrik süpürgesindeki mekanizma gibi üflerler fakat biraz daha başınçlıdırlar. Gürültü ve elektrik sarfiyatına bir çözüm yok ne yazık ki.

Suyu pompalarken bir yandan da havayla karıştıran suyu bembeyaz çıkaran hidrofor motorları var. Bunlar hem daha sessiz hemde daha az elektrik sarfiyatlı modelleri iş görebilir, amaç suyu 6. kata basmak değilde sadece hava ile karıştırıp devri daim ettirmek olduğu için.

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön