View Single Post
Eski 21-02-2010, 20:31   #176
Delimus
Ağaç Dostu
 
Delimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
Siz Pastadan hiç bahsetmiyorsunuz,köy yerinde altın bulmuş gibi olduk ama biz çok mahçup olduk, hem yorgunluk hem düzensizliğimizden istediğim gibi misafir edemedik sizi.Bilgi paylaştıkça büyür seramız tüm ağaçlar.net ailesine açıktır.
Seramızın kurulum aşamasındaki öğrendiğimiz ilk şey hiçbir zaman kağıt üzerindeki gibi iş pratiğe geldiğinde okadar kolay ve zahmetsiz olmuyor ayrıca tahmin edilen süreden fazla zaman alıyor.Ayrıca çekirge misali bir aksilik veya hesaba katılmamış bir engel çıkıyor.Bu yüzden adım adım planlama kararı aldık.Su yüksekliğini bugün yaptığımız testte denedik istediğimiz gibi tam terazi olmasa bile bardaklar suya deyiyor önemli olanda bu.Şuan için kullanacağım motorun ne hızla akacağını tahmin edemiyoruz fakat çok hızlı olursada en baştaki tezgaha 250 lt. yüksek bir tankla hızından kaynaklanıcak zararlanmaya engel olabiliriz düşüncesindeyiz fakat motoru küçültemeyiz çünki 8 saat içinde 8 tezgahı doldurmalıyız yani 1 tezgahı 1 saat içinde boşaltıp doldurmalıyız, doldururken 15 dk. Uvc sistemden geçmeli ayrıca gübre eklenmeli ph ve ec ayarlanmalı.
Boruları delmek tahmin ettiğimden zor borular 6m olunca kırılgan oluyor çok nazik davranmalı biticek gibi değil birde evimin altına koyduk her merdiven çıkışımda aynı soru aklımda nasıl biticek tam 1125 boru.
Kısaca 20 martta faliyetteyiz kısmetse 35-40 gün sonrasıda ilk hasatımızı alıcaz.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön