View Single Post
Eski 21-02-2010, 19:04   #175
katsu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-01-2009
Şehir: adana
Mesajlar: 214
Bugün Sayın Delismus'un sera çalışmalarını yerinde görme fırsatım oldu. Sağolsunlar hiç nazlanmadan bizi kabul ettiler ve seranın kurulumu görmüş olduk. Bence büyük emek harcamışlar ve başarılı olacaklar. Kurduğu sistemi kendisi anlatacaktır sanırım fırsat bulduğunda. Bu konudan benim bahsetmem uygun olmayabilir. Gerçi çok yoğun çalışıyorlar, muhtemelen eve girdiğinde gözü yatağı arıyordur ama sizleri bu çalışmadan mahrum bırakacağını sanmam.

Sistemle ilgili tek endişem uzun bir boru sistemi düşünmüş. Hesaplarıma göre toplamda 850-900 metre boyunda bir boru sistemi var. Borular S şeklinde kıvrılıyor. Bir ucundan su verip diğer ucundan drenaj sağlayacaklar. Benim endişem bu boruların üzerinde durduğu platformun çok dengeli olmasını sağlamanın zorluğu. Bu denge sağlansa bile su akışını sağlamak için suyun ilk girdiği noktadan suyun hızlı akmasını sağlamak zorunda. Eğer düşündüğüm doğru ise sisteme su verilen ilk bölgedeki fidelerin zarar görme ihtimali var. Bilmiyorum nasıl çözecekler.

Ama ne olursa olsun cesaretlerini ve gayretlerini tebrik ediyorum. Umarım başarırlar. Bu arada site sakinlerine bir bilgi vereyim. Sayın Delismus ile tanışmak neresinden baksanız faydalı. Bir kere bilgisi tereddütsüz paylaşıyor. İkincisi gerçekten samimi ve nazik bir insan. Üçüncüsü tanıştığı kişilere tavuk sözü veriyor 9 yıl Kayseri'de yaşayan biri olarak bu teklifini alacak hanesine kaydettiğimi site huzurunda ilan ediyorum.

Şaka tabi Sayın Delismus, bana verdiğiniz bilgiler benim için çok değerliydi. Tüm ağaçlar.net sitesi huzurunda tekrar teşekkür ederim.

katsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön