View Single Post
Eski 21-02-2010, 14:30   #56
verdoque
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 554
Merhabalar,

Ben de Sn meyvelitepe'nin sebze adalarından çok etkilendim. Bu sene hobi bahçemizde bu yöntemi uygulamayı düşünüyoruz. Planımızı aşağıya ekledim. Gruplar ekilecek kardeş bitkileri gösteriyor. Bu gruplarda organik bahçecilik başlığında belirtildiği gibi rotasyon uygulamayı da düşünüyorum. Gruplardaki bitkileri henüz kesinleştirmedim.

Şimdilik elimde 4 çeşit domates (Anadolu Super Marmande-çok erkenci, Ayaş, çikolata cherry ve normal cherry), 2 çeşit biber (Anadolu Organik Yalova Çarliston,Anadolu Organik Yağlık 28 kırmızı biber), 1 çeşit salatalık (Anadolu Organik Asbadem), 1 çeşit fasulye (Anadolu Organik Askız-Nazende), Anadolu iri yapraklı İtalyan maydanoz, İstanbul iri yapraklı fesleğen-bahar tere-kıvırcık salata-ıspanak-İstanbul rokası-Antep turp, geçen seneki bahçeden kalma kadife çiçeği, ayçiçeği, dereotu, marul, semizotu, küçük yapraklı fesleğen tohumları var. Patlıcan, sakız kabak, soğan, sarımsak ve bulabilirsem GDO'suz mısır ve pembe domates de istiyorum.

Mantar hastalıkları için Power sulphure suda eriyebilir kükürt aldım. Organik tarımda kullanılabildiğini okumuştum. Umarım bundan başka bir ilaca ihtiyacım olmaz.

Farklı çeşit domateslerin-biberlerin birbirleriyle tozlaşmaması için araya kaç bitki ya da grup girmeli bilmiyorum.

Eklenen Resimler
 
verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön