View Single Post
Eski 20-02-2010, 11:27   #76
Harun Parlak
Ağaç Dostu
 
Harun Parlak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-01-2007
Şehir: İstanbul Sarıyer
Mesajlar: 4,272
Çok teşekkürler arkadaşlar. Beğendiğinize sevindim bu kaya buzamana kadar oyduğum kayaların en zoru idi. Çok sert di granitde bile bukadayr zorlanmadım. Halbuki dış görünüşü hiçde öğle görünmüyordu.
Bu kayayı (Suiseki) Olarak düşünüyordum sonra bu fidana düşündüm. Fidan dediğimde başka bir ağcımda fazladan beğenmediğim bir saçak kökü vardı. Ağca yakın yerden kesip bıraktım kökleri toprakdan çıkarmadım kesilen kısmı dışarı çıkarıp bırakınca kendiliğinden dallandı. Dallandıkca uç alma yaptım uç aldıkca daha çok dallandı.
İkinci yılında buöle bir fidan ortaya çıktı. Anlayacağınız bizim ana ağaç yavruladı

Sayın Ali H. ALI bey hocamız Çok teşekkür ederim değerlendirmeniz için.
Sayenizde bu sevdayı tutulup paylaştığınız bilgi ve çalışmalarınızla teşvik edici sözlerinizle dahada tutku ile bağlandık. Size ne kadar teşekkür etsek azdır.

Taklit sözüne gelince. (Ona Taklit demeyelimde Esinlen me diyelim)
Bire bir benzerini aynı çalışan bile yapamaz çünkü.
Güzel bir Bonsai'nin Manevi değeri kuşkusuz çok büyüktür. Maddi değeri'nin de yüksek oluşu sanırım bu yüzden olsa gerek. Güzel de olsa çirkinde olasa Dünyada eşi yok Daha güzelleri mutlaka vardır. Ama bire bir eşi asla söz konusu olamaz.
Kişi ne kadar özelse Bonsai de okadar özel diye düşünüyorum. Hiç bir kişi'nin aynısı yok.
Tek yumurta ikizi bile olsa mutlaka ayrıntılarda benzersizlikler var.
Sizind dediğiniz gibi esinlenme ne ayıp ne de yasaktır. Sonuçda dünyadaki tüm bonsai ciler doğadan ve değişik bonsai usdaları bir birbiri'nin çalışmalarından esinlenmiyormu.?

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön