View Single Post
Eski 17-02-2010, 23:32   #1022
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Alıntı:
ancaaaak, her yeni giren gibi olmayım diyerek bir dolu mesaj okuyunca (fransadan yazan bey bizim eve gelip konuya devam edecekmiş gibi korkuyorum) motoru indirdim.

selahattin bey son bir gayret imdadıma yetişin de babamdan sopa yemeyeyim.

eskişehir'de 4 dönüm üzerinde yaklaşık 5 yaşında muhtelif 100 ağacımız var.

ayrıca, geçen sene yaklaşık 15 dönüme 650 kadar badem ve ceviz ekitk.

şimdi, b5a gübremizden 4 dönümlük yere ne zaman uygulamaya yapmaya başlayalım ve ne aralıklarla, ne zamana kadar sürdürelim?
4 dekara 800 gr b5a damlama sulamanız varsa damlamadan yoksa eğer ağaç başına 5 litre su hesabıyla 4 dekardaki fidanlara yetecek toplam su miktarına 800 gr b5a katarak fidan diplerine tankerle vermelisiniz. 1. uygulama taban gübreleemsi niyetine mart ayı içerisinde istediğiniz zaman 2. uygulama çiçeklenmeden sonra (çiçeklenme yoksa çevredeki ağaçlar çiçeklendikten sonra) yapraktan püskürtmenizi tavsiye ederim yarısı yapraktan yarısıda sulama suyuna verirseniz daha iyi sonuç alırsınız ve son olarak yaz aylarında haziran temmuz gibi 1 uygulama daha yapabilirsiniz. Uygulamaya devam etmeniz durumunda ayda bir verebilirsiniz ancak devamlı verme durumunda 3 uygulamdan fazalsında bence dozu yarıya düşürün yani 1 dekara 100 gr gelecek şekilde.

Alıntı:
dip gübrelemesinde mevcut havuzların dışında belleme yapılmalı mı?

bu sorularım 15 dönümlük yeni ağaçlandırma alanı için de geçerli.
Dip gübrelemesinden kastınız hayvan gübresi ise o zaman 4 dekara alanınıza 600 gr gelecek şekidle uygulama yapmalısınız çünki hayvan gübresi b5a nın çalışma mekanizmasını hızlandıracaından daha fazla alana uygulama yapabilirsniz.


Alıntı:
yok ben artık bittim, benim de b5a'ya ihtiyacım var derseniz, durumunuzu bildirin ben yardımcı olmaya çalışayım. )
Benim içim dışım b5a oldu değmedik yerim kalmadı ama olaya epeycede vakıf olduk aslında üstüme düştü altında kaldım başlık bana kaldı da denebilir, şikayetçi değilim çünki çok dua alıyorum.

Bu arada o Fransa'daki arkadaşın karakteri öyle, kendini forumdan attırmayı başardı ama msn den Fransa'dan hala görüşüyoruz eskisi kadar tepkili değil Fransa bağlantısı kuruldu yakında alır kullanır şimdilik olaya tamamen fransız zaten.



Ayrıntılı kullanım klavuzu isterseniz buradaki linkten bikilerinize uygun olanları pdf olarak indirebilirsiniz.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön