View Single Post
Eski 15-02-2010, 02:30   #56
aliok1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-02-2010
Şehir: İzmir-Turgutlu
Mesajlar: 515
Name:  siyahincir.jpg
Views: 6303
Size:  22.4 KB
SİYAH İNCİR

Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.): 62.00-65.00
Ortalama Meyve Hacmi (cm³): 61.00-64.00
Meyve indeksi: 0.90, Uzun oval
Boyun Uzunluğu (mm.): 7.30-7.90
Ostiol Açıldığı (mm.): 5.00-5.40
Tabip Kalınlığı (mm.): 3.50-3.90
Meyve iç Boşluğu: Yok
Çekirdek Durumu: Az
Kabuk Rengi: Mor
Meyve iç Rengi: Koyu pembe
Titre Edilebilir Asitlik (%): 0,210-0.250
TSEM (%): 18.00-20.00
Tat: Tatlı
Kabuğun Soyulma Durumu : Zor

25 Haziran-22 Eylül

Erkenci ve partenokarp olması nedeniyle turfanda bir çeşit olarak kullanılması önerilir
.................................................. ...............................................
Name:  dumanlikara.jpg
Views: 5992
Size:  21.5 KB
DUMANLI KARA

Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 31.00-36.00
Ortalama Meyve Hacmi (cm³) : 35.00-40.00
Meyve indeksi : 1.09 Basık
Boyun Uzunluğu (mm.) : 2.50-3.00
Ostiol Açıklığı (mm.) : 3.00-3.50
Tabla Kalınlığı (mm.) : 2.50-3.00
Meyve İç Boşluğu : Yok
Çekirdek Durumu : Az, iri
Kabuk Rengi : Morumsu siyah
Meyve iç Rengi : Koyu kırmızı
Titre Edilebilir Asitlik (%) : 0.200-0.230
TSEM (%) : 26.00-28.00
Tat : İyi
Kabuğun Soyulma Durumu : iyi
Diğer Özellikler : Orta mevsim çeşididir. Olgunlaşma orta-erkencilerden daha geç başladığı için bu gruba dahildir. Hem sofralık hem de kurutmalık bir çeşittir.

1 Ağustos-20 Eylül
.................................................. .................................................. .
Name:  bursasiyahi.jpg
Views: 5856
Size:  20.7 KB
BURSA SİYAHI

Ortalama Meyve Hacmi (cm³): 52.00-60.00
Meyve indeksi: 0.90 Uzun oval
Boyun Uzunluğu (mm.): 10.40-11,25
Ostiol Açıklığı (nün.): 5.80-6.00
Tabla Kalınlığı (mm.): 5.20-6.55
Meyve iç Boşluğu: Yok
Çekirdek Durumu: Geniş, az
Kabuk Rengi: Morumsu, fakat bazen boyun arkasında yeşil sektörlü
Meyve iç Rengi : Koyu kırmızı
Titre Edilebilir Asittik (%) : 0.208-0.211
TSEM (%) : 18.00-21.00
Tat : iyi
Kabuğun Soyulma Durumu : iyi
Diğer Özellikler Yüksek kalitede taze incir çeşididir. Geç ve uzun hasat periyodu ve taşımaya dayanıklıdır.


Ağustos başı - Ekim Ortası
.................................................. .................................................. ..
Name:  susak.jpg
Views: 6219
Size:  22.0 KB
SUSAK

Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 36.00-40.00
Ortalama Meyve Hacmi (cm3) : 38.00-44.00
Meyve indeksi : 0.96 Küresel
Boyun Uzunluğu (mm.) ; 5-20-5.80
Ostiol Açıldığı (mm.) : 1.80-2.20
Tabla Kalınlığı (mm.) : 2.00-2.40
Meyve iç Boşluğu : Yok
Çekirdek Durumu : Az, orta
Kabuk Rengi : Koyu mor
Meyve iç Rengi : Koyu kırmızı
Titre Edilebilir Asitlik (%) : 0.189-0.203
TSEM(%) : 18.00-21.00
Tat : iyi
Kabuğun Soyulma Durumu : iyi
Diğer Özellikler : Orta erkenci, sofralık, kurutmalık ve partenokarpik.

12 Haziran-7 Temmuz (yellop), 10 Ağustos-25Eylül
.................................................. .................................................. .
Name:  sultanselim.jpg
Views: 6056
Size:  21.3 KB
SULTAN SELİM

Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.): 50.52-50,97
Ortalama Meyve Hacmi (cm³): 40.00-45.00
Meyve indeksi: 0.90 Uzun oval
Boyun Uzunluğu (mm.): 8.30-9.00
Ostiol Açıklığı (mm.): 4.80-5.50
Tabla Kalınlığı (mm.): 1.12-1.40
Meyve iç Boşluğu: Yok
Çekirdek Durumu: Az, küçük
Kabuk Rengi: Yeşilimsi Sarı
Meyve İç Rengi: Bal rengi
Titre Edilebilir Asillik (%): 0.164-0.211
TSEM (%): 20.40-22,00
Tat: Tatlı
Kabuğun Soyulma Durumu: iyi
Diğer Özellikler : Çok iyi kalitede sofralık çeşittir. Orta erkenci bir çeşittir. Kabukta çatlama olup, çatlaklarda mühre oluşmaktadır. Toprak ve hava nemine dayanıklıdır.

Yapraklanma Tarihi : 22-28 Mart
Olgunlaşma Dönemi : Temmuz sonu, Ağustos başı


Düzenleyen aliok1 : 16-02-2010 saat 16:09
aliok1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön