SİYAH İNCİR
Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.): 62.00-65.00
Ortalama Meyve Hacmi (cm³): 61.00-64.00
Meyve indeksi: 0.90, Uzun oval
Boyun Uzunluğu (mm.): 7.30-7.90
Ostiol Açıldığı (mm.): 5.00-5.40
Tabip Kalınlığı (mm.): 3.50-3.90
Meyve iç Boşluğu: Yok
Çekirdek Durumu: Az
Kabuk Rengi: Mor
Meyve iç Rengi: Koyu pembe
Titre Edilebilir Asitlik (%): 0,210-0.250
TSEM (%): 18.00-20.00
Tat: Tatlı
Kabuğun Soyulma Durumu : Zor
25 Haziran-22 Eylül
Erkenci ve partenokarp olması nedeniyle turfanda bir çeşit olarak kullanılması önerilir
.................................................. ...............................................
DUMANLI KARA
Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 31.00-36.00
Ortalama Meyve Hacmi (cm³) : 35.00-40.00
Meyve indeksi : 1.09 Basık
Boyun Uzunluğu (mm.) : 2.50-3.00
Ostiol Açıklığı (mm.) : 3.00-3.50
Tabla Kalınlığı (mm.) : 2.50-3.00
Meyve İç Boşluğu : Yok
Çekirdek Durumu : Az, iri
Kabuk Rengi : Morumsu siyah
Meyve iç Rengi : Koyu kırmızı
Titre Edilebilir Asitlik (%) : 0.200-0.230
TSEM (%) : 26.00-28.00
Tat : İyi
Kabuğun Soyulma Durumu : iyi
Diğer Özellikler : Orta mevsim çeşididir. Olgunlaşma orta-erkencilerden daha geç başladığı için bu gruba dahildir. Hem sofralık hem de kurutmalık bir çeşittir.
1 Ağustos-20 Eylül
.................................................. .................................................. .
BURSA SİYAHI
Ortalama Meyve Hacmi (cm³): 52.00-60.00
Meyve indeksi: 0.90 Uzun oval
Boyun Uzunluğu (mm.): 10.40-11,25
Ostiol Açıklığı (nün.): 5.80-6.00
Tabla Kalınlığı (mm.): 5.20-6.55
Meyve iç Boşluğu: Yok
Çekirdek Durumu: Geniş, az
Kabuk Rengi: Morumsu, fakat bazen boyun arkasında yeşil sektörlü
Meyve iç Rengi : Koyu kırmızı
Titre Edilebilir Asittik (%) : 0.208-0.211
TSEM (%) : 18.00-21.00
Tat : iyi
Kabuğun Soyulma Durumu : iyi
Diğer Özellikler Yüksek kalitede taze incir çeşididir. Geç ve uzun hasat periyodu ve taşımaya dayanıklıdır.
Ağustos başı - Ekim Ortası
.................................................. .................................................. ..
SUSAK
Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.) : 36.00-40.00
Ortalama Meyve Hacmi (cm3) : 38.00-44.00
Meyve indeksi : 0.96 Küresel
Boyun Uzunluğu (mm.) ; 5-20-5.80
Ostiol Açıldığı (mm.) : 1.80-2.20
Tabla Kalınlığı (mm.) : 2.00-2.40
Meyve iç Boşluğu : Yok
Çekirdek Durumu : Az, orta
Kabuk Rengi : Koyu mor
Meyve iç Rengi : Koyu kırmızı
Titre Edilebilir Asitlik (%) : 0.189-0.203
TSEM(%) : 18.00-21.00
Tat : iyi
Kabuğun Soyulma Durumu : iyi
Diğer Özellikler : Orta erkenci, sofralık, kurutmalık ve partenokarpik.
12 Haziran-7 Temmuz (yellop), 10 Ağustos-25Eylül
.................................................. .................................................. .
SULTAN SELİM
Ortalama Meyve Ağırlığı (gr.): 50.52-50,97
Ortalama Meyve Hacmi (cm³): 40.00-45.00
Meyve indeksi: 0.90 Uzun oval
Boyun Uzunluğu (mm.): 8.30-9.00
Ostiol Açıklığı (mm.): 4.80-5.50
Tabla Kalınlığı (mm.): 1.12-1.40
Meyve iç Boşluğu: Yok
Çekirdek Durumu: Az, küçük
Kabuk Rengi: Yeşilimsi Sarı
Meyve İç Rengi: Bal rengi
Titre Edilebilir Asillik (%): 0.164-0.211
TSEM (%): 20.40-22,00
Tat: Tatlı
Kabuğun Soyulma Durumu: iyi
Diğer Özellikler : Çok iyi kalitede sofralık çeşittir. Orta erkenci bir çeşittir. Kabukta çatlama olup, çatlaklarda mühre oluşmaktadır. Toprak ve hava nemine dayanıklıdır.
Yapraklanma Tarihi : 22-28 Mart
Olgunlaşma Dönemi : Temmuz sonu, Ağustos başı