Bugün Extech PH100 Ph ölçer aldım ve hemen ölçümlerimi yaptım.
1- Patates, havuç, elma, yonca yaprağı, kuşkonmaz ve diğer mutfak artıklarından oluşan birinci şişede ph seviyesi 2.64. Bu şişe bir ay önce hazırlandı.
2- Sadece yonca yapraklarından oluşan şişede Ph seviyesi 2.77. Bu şişe 15 gün önce hazırlandı.
3- Sadece suyu sıkılmış nar çekirdeklerinden oluşan 3. şişeyi geçen pazar günü yapmıştım. Bu şişede Ph seviyesi 3.87.
İlk iki şişeye 4 gün önce yarım çay bardağı laktik asit eklemiştim. Sanırım bu yüzden ph seviyeleri çok asidik çıktı.
Nar çekirdeklerinden oluşan şişeye hiç laktik asit katmamıştım. Ya bu yüzden ya da henüz 1 haftalık olduğu için Ph seviyesi daha yüksek olmuş olabilir.
Bundan sonra haftada bir Ph seviyesini ölçeceğim. Bakalım nasıl bir değişiklik olacak?
Düzenleyen acemi_caylak : 12-02-2010 saat 20:52
|