Sonra atıkların üzerine 1 kaşık kuru maya, 1 kaşık pekmez koyuyoruz.
Daha sonra önceden bu iş için hazırladığımız kavanozlardan 1 kaşık prinç yıkama suyu ve 1 kaşık yoğurt suyundan ilave ediyoruz.
İşlemi biten kovanın kapağını sıkıca kapatarak raftaki yerine kaldırıyoruz.
Her iki-üç günde bir alt taraftaki vana açılarak oluşan enzim şişeye alınıyor ve zaten 25-30 cc civarında çıkan bu sıvı enzim 1/100 sulandırılarak, yani üzeri 2,5 litreye tamamlanarak evdeki saksıların sulanmasında gönül rahatlığı ile kullanılabiliyor ya da diğer çöp enzimin kullanım yerlerinin kullanıldığı yerlerde kullanılabiliyor.
Fermentasyon işlemi gaz çıkışı duruncaya ve alt vanadan sıvı enzim gelmesi bitene kadar devam ediyor. Bu işlemin sonucunda da kova içindeki katı fermente atık daha önceki mesajlarda tarif ettiğim gibi evdeki saksı toprakları ile karıştırılarak, besin değeri azalmış yorgun toprağı tekrar organik maddece zenginleştirilmiş saksı toprağı haline getiriyoruz.