View Single Post
Eski 11-02-2010, 15:47   #274
Sarıcan
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Fermentasyon Kovasının doldurulması

İster enzim yapmak için isterse kompost yapmak için mutfaktan çıkan evsel atıkları çıktığı anda hava almayacak şekilde muhafaza ederseniz biriktirme esmasında koku oluşmuyor. Bunun için yine en ideal ve ucuz araç yoğurt kovası. Nerde ise 15-20 gün hiç bozulmadan bekleyebiliyorlar. Sadece muz kabuğu biraz daha çabuk bozunuyor, bu yüzden onu pek katmıyorum.

Name:  DSCN3563.jpg
Views: 1992
Size:  55.1 KB

Daha sonra biriken bu atıkları blendere koyarken hiç bir kokuya muhatap olmadan temizce koyabiliyoruz.

Name:  DSCN3564.jpg
Views: 1922
Size:  54.5 KB
Name:  DSCN3562.jpg
Views: 1920
Size:  55.3 KB

Blenderde parçalanan atıkları birazda bastırarak aralarında hava kalmayacak şekilde fermentasyon kovasına dolduruyoruz.

Name:  DSCN3565.jpg
Views: 1789
Size:  54.1 KB

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön