View Single Post
Eski 11-02-2010, 13:27   #5
triple
Ağaç Dostu
 
triple's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-10-2009
Şehir: İSTANBUL&İZMİR-Mordoğan
Mesajlar: 261


Bilim adamları, kansere karşı etkili olabileceğini düşündükleri mor domates yetiştirdiler.
Norwich’teki John Innes Merkezi’nden bir ekip, mor domatesi, “antosiyanin” adlı bir antioksidan pigmenti açısından zengin aslanağzı çiçeğinin genlerini domatese aşılayarak elde etti.
Nature Biotechnology adlı dergide yayımlanan araştırmada, bu domatesten yiyen farelerin daha uzun yaşadığı belirlendi. Kansere meyilli bir grup fareye mor domates, bir gruba normal domates verildi. Testlerde, mor domates yiyenlerin yaşam sürelerinin daha uzun olduğu görüldü.
Böğürtlen, yabanmersini türünden meyvelerde çokça bulunan antosiyaninlerin kolon kanseri hücrelerinin büyümesinin yavaşlamasına yardım ettiği ortaya çıkmıştı. Bu maddenin bulunduğu sebze meyvelerin ayrıca kardiovasküler hastalıklarla yaşlanmanın getirdiği bazı hastalıklara karşı koruma sağladığı da düşünülüyor.
John Innes’in ekibi, daha sık yenilen sebze ve meyvelerdeki sağlığa yararlı maddelerin seviyesini artırmak için araştırmalar yapıyor. Domateste de likopen ve flavonoidler gibi faydalı antioksidan maddeler bulunuyor.
Sanırım bu makale bize yeterince bilgi veriyor! saygılarımla!

triple Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön