Sn. Sındırgılı,
Prinç suyu benimde bir kavanozda bekliyor, kompost yapacağım zaman ondanda şırınga ile alıp ilave ediyorum ama pH ına hiç bakmadım. Bence onda pH dan ziyade güzel bir mikroskop alıp bakterileri gözlemlemek lazım. Sonunda bir mikroskop almak vacip olacak bence.
Katı malzemeleri parçalayarak koymak fermentasyon sürecini etkiliyor herhalde. Bence denenebilir. Aldığım üzüm suyunda kutu üzerinde naturel yazsada, çekirdekleri ile birlikte sıkıldı desede mutlaka bir işlem görmüştür. Yalnız forumda
bir arkadaş tabii üzüm suyunu plastik poşette satışa sunacağız diyordu. Istanbulda hangi noktada satıldığını bilsekte ondan alsak. Ama yinede denemeye değerdi. En azından ben yaptım diyebiliyorsunuz. Tadı da fena olmadı hani.