View Single Post
Eski 08-02-2010, 19:18   #87
SimoP
Yeni Üye
 
SimoP's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-10-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 25
Yukarıdaki mesajımda belirttiğim gibi Türkiye pazarına yeni giren bir marka olmakla birlikte başta İsveç, Norveç, Danimarka, İtalya, Hollanda gibi ülkelerde uzun yıllardır kullanılmaktadır. Ülke çapında NIBE markası ile 8 adet kurulum vardır. Sayının az olması sadece 2009 Temmuz ayından beri kurulum yapılmaya başlanmış olmasıdır.

Başta kendi 250m2 ofis alanımız hava kaynaklı ısı pompası ile ısınıp soğutulmaktadır. Onunda dışında aşağıdaki villaların ısıtma-soğutma-sıcak su ihtiyaçları toprak kaynaklı ısı pompası ile sağlanmaktadır.

1 - Arıköy Villaları - Uskumruköy Sarıyer / İSTANBUL - 230m2 villa - sondaj yöntemi
2 - Vadi Park Evleri - Hadımköy B.Çekmece / İSTANBUL - 350m2 villa - serme yöntemi

Serme yöntemi her zaman tavsiye edilen bir yöntem değildir. Arazi yapısına, toprak yapısına hakim değilseniz sondajdan daha pahalıya denk gelme ihtimali yüksektir.
Örneğin eğer toprağınız doldurma ise 1,5-2 metre kazılması gereken derinlik 4-6 metreye çıkabilir. Bu da karşılaşılması istenmeyen bir durumdur.

Sondaj yöntemi sahil kumu veya çok aşırı alüvyonlu toprak olmadığı sürece tercih edilmelidir.

Şu da unutulmamalıdır ki her yerde ısı pompası avantajlı bir yatırımdır diye düşünülmemelidir. Çok büyük avantajının olduğu yerler de vardır, fizibıl olmayan yerler de vardır. O yüzden ilk etüt çalışması doğru yapılmalıdır.

COP 7-8 değerleri NIBE'nin orjinal teknik kataloğunda yer alan rakamlardır. Ayrıca bu değerleri zaten kompresör güçleri ile ısıtılacak alanları kıyasladığınız zaman elde edebiliyorsunuz. COP nin bu değerlerde olmasının bir diğer nedeni ise hem 6 kademeli kompresör kullanılması hem de çift olarak kullanılmasıdır.ilk start anı dışında kesinlikle anma gücü istemeyen bir sisteme sahiptir. İhtiyacınız kadar çalışan kademeli kompresörler bulunmaktadır.

Yine aklınıza gelen sorular olursa açıklamaktan zevk duyarım.


Düzenleyen SimoP : 08-02-2010 saat 19:20 Neden: imla
SimoP Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön