View Single Post
Eski 08-02-2010, 10:34   #14
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Forumdaki arkadaşların gübrelere bakış açısının genellikle kullandıktan kısa süre sonra gözle görülür etki beklemek yönünde olduğuna şahit oluyorum.

Gübre olupta etki göstermeyecek ürün yoktur arkadaşlar illa ki eninde sonunda bir etki görürsünüz etkisi işe yaramasada güre özelliği yerinde kalır olumsuz şartlar olumluya döndüğünde etki görülmeye başlar.

Bunun mümkün olduğunca erken olmasını beklemek gübre firmalarını sizi etkileyecek derecede hızlı etki gösteren ürünler üretmeye itmek oluyor ki bu daha kötü bir etki diye düşünüyorum şahsen. Çünki erken görülen ve sürekli olmayan her etki sunidir ve hatta başınıza daha farklı dertler açar haberiniz olmaz. Örneğin dengeli değilde hızlı gelişen bitkilerde hastalık ve zarralılara dayanıksızlık, daha çabuk hava şartlarından etkilenme.

Elbette gübrenin erken erken etki etmesi güzel bir özelliktir ama bu etkiyi görmediğinizde işe yaramadığı anlamına gelmz. Zira toprağınızın yapısının veya gübreyi verdiğiniz ortamın ne denli gübreyle etkileşime girdiğini amatör şartlarda bilemezsiniz ve kullandığınız gübrenin belli bir değerlendirme kriterinden geçirmeden işlevselliğini kestiremezsiniz. Bu nedenle çoğunlukla evdeki ya da bahcedeki bitkiler deneme tahtasına döner yok şu işe yaramadı bu yarar mı diye.


İlk olarak toprağınızda organik maddenin artmasını sağlamalı, tuzluluk **** pH özelliklerini bilemli gübre tercihlerini ona göre yapmalısınız ve varsa gübreleriniz kullanım şartlarına dikkat etmelisiniz.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön