View Single Post
Eski 07-02-2010, 22:46   #568
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Reytabu Mesajı Göster

Bu toprak ile karıştırma aşamasını atlayarak fermantasyonu biten keçi gübresini doğrudan ağaçlara uygulayabilir miyim? Uygulayabilme durumu var ise ağaç başına ne kadar ve nasıl uygulayabilirim. Ağaçlar 7 yaşında gövde kalınlığı 8-10 cm civarındadır.
Sayın Reytabu,Bu kunuda üstüme düşen cevap hakkını mesajınızdaki alıntıdaki kestiğim bölüm içinde açıklama gereği duydum, keçi gübresinin Em ile fermantasyonun devamı bakımından bü gübreyi ağaçların yaprak iz düşümüne uyguladıktan sonra öğüttüğünüz dallardan yapacağınız malçla kapatmalısınız.

Fermantasyon işleminizin devamınıda sağlamış olacaksınız, toprağınıza kattığınız bu organik mataryeller başta solucanların buralarda toplanmasını sağlıyarak, mikroorganizmaları ve solucanların bu gübreyi daha aktif ederek gübrenizin yarayışlılığı çok daha fazla özellik kazanmış olacaktır, fermantasyonun devamıylada ağaç altlarına düşen ot tohumlarınında çimlenme özelliklerini kaybederek gübrenize ekistra kazanım sağlıyacaktır.

Dal öğütme Makinasının burada önemine şahit olacaksın katkılar, çalışmaların kolay gelsin mahsulün bereketi seni mutlu etsin, sevgiyle kal.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön