View Single Post
Eski 05-02-2010, 12:41   #8
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emre82 Mesajı Göster
... "3 ay sonra doğacak çocuğuma da iç rahatlığı ile NPK ve iz elementleri veya Demir sulfat verdiğim ağaçların meyvelerini yedirebilir miyim" di...
Emre Bey, azot hayatın yapıtaşlarından biri, hem hayvanlar için hem insanlar için hem de bitkiler için olmazsa olmaz. Ama herşeyin azı nasıl zararsa çoğu da zarar. Sizin gübrelemede ifrata kaçacağınızı asla sanmıyorum. İzelementler, demir, azot bunlar olmazsa ağacınız hasta olur, aç kalır meyve vermez. BU yüzden kontrollü yani zamanında, yani bitkinin kullanmaya ihtiyacı olduğunda ve dozunda verilen gübreler kesinlikle meyvede birikip toksik etki yapmaz.

Son dönemlerde sorun yeşil yapraklı sebzelerde görülmektedir. Aşırı azotlu gübrelemeden kaynaklanan sıkıntılar var.

Bu yüzden ne kadar gübre vereyim diyen ticari yetiştiricilere hep analiz yaptır ne gerekiyorsa onu ver diyorum. Ne toprağı kirletmeye, ne bitkiyi zehirlemeye, zorlamaya gerek yok.

Aklınızda olsun, bebeğiniz için organik sebze ve meyve bulamadığınızda iyi tarım uygulaması ile yetiştirilmiş olanları alın. İyi tarım uygulaması ile yetişen bir bitkide ilaç, hormon, gübre kalıntısı olmaz. GDO' lu tohum kullanılamaz. Yetiştiricilikte bütün analiz ve kontroller yaptırılır, paketin üzerinde bile kimin yetiştirdiği bellidir. Büyük hipermarketlar artık sadece iyi tarımla yetiştirirlmiş sebze meyve satmaktalar. Örneğin Migros kampanya ile bunu duyuruyor. Umarım yakında bütün heryerde yaygınlaşacak ve iyi tarım yapmayan yetiştirici kalmayacak.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön