View Single Post
Eski 03-02-2010, 15:35   #28
akinselcuk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Mesaj tarihi 4 ay öncesinde ama gene de başka okuyanlar için yazalım. Kudret Beyin analog ec metresinden forumda epey bir kullanan vardır. Ben de kullanıyorum. Kalibrasyon gerektirmeden doğru sonuç veren çok pratik bir alet.

Kimsenin bu aletle ilgili bir sıkıntı yaşadığını sanmam. Ben yaşamadım. Ayrıca yeni başlayanlara iletkenliği görsel olarak her ölçümde anlatan bir alet. Konunun idrakını kolaylaştırıyor.

Sonradan dijital EC metrelerden de aldım. Piyasada çok alet var. Ben Hanna nın bir modelini aldım. Bir çok ölçümü tek alette yapan cihazlardan kaçındım.

Dijital Bir EC metre ve bir pH metre aldım. EC metreyi her ölçümden sonra ucunu temiz suya batırıp sallayarak temizliyorum. Ucunun kurumasını bekleyip kutusuna koyuyorum. pH metre yi de aynı şekilde kullanıyorum.

EC metre için kalibrasyon sıvısı var. Arada bir o sıvı ile kalibrasyonu kontrol etmek gerekli. Elimde aynı dijital EC metreden 2 adet var. En başta ikisini de kalibre ettim. Sonra biri hep kutusunda durdu ama birini sürekli kullandım. Kullandığımın kalibresi zamanla hiç bir değişiklik göstermedi. Fakat kalibre sıvısını dikkat gösterek kullanmak lazım. Ölçüm yapılan sıvının değeri içine su bulaşığı bulunan cihazı her soktuğunuzda orjinal değerinden spıyor demektir. Ayrıca kalibrasyonu belli bir sıcaklık değerinde yapmayada özen göstermeli.

Buraya bu dijital EC ve pH metrelerin resimlerini ve fiyatlarını da koyarım. Ben çok ucuza aldım aynı cihazlar internette ve bazı satıcılarda aldığımdan çok daha pahalıya satılıyordu.

Bir ip ucu daha, kalibrasyon yaptıktan sonra ölçümlerimi Kudret beyin cihazı ilede sık sık karşılaştırdım. Hep birbirlerini tuttular.

Biraz geç oldu ama resimleri yükledim. Bu resimler Ph metreninkiler. Fiyatlar ve EC metre resimleri için birkaç mesaj aşağı bakın.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen akinselcuk : 10-03-2010 saat 20:42
akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön