Gece Gece gine pis boğazlığım tuttu
Şuan yeni bitirdim sizlerlede paylaşmak istedim , Aperatif ve tembel bile olsanız aklınıza geldimi mutfağa götüren bir tarif.Patlamış mısırın pabucunu dama attıran bir lezzet.Kullandığınız malzemeler lezzeti çok etkilemekte zira her seferinde farklı oluyor
Malzemeler :
1.Bim'den Konserve tatlı mısır veya dondurulmuş fresh mısır (tat ve diğer yemeklik mısırlarla güzel olmuyor çok denedim,mısır aslen tatlı olmalı içeriğine baktığınızda şeker yazıyorsa almayın boşuna. )
2.Margarin
3.Karabiber
4.Tuz
5.Knor Acı sos
Mısırı Tencereye koyup su ilave edip 5 dk. kaynatın.(Buharla pişirme sisteminiz varsa daha lezzetli oluyormuş)
Sonra Suyunu Süzün konserve ise tercihe bağlı kaynatmadan önce yıkayabilirsiniz.Aynı tencereye geri koyun biraz döndürün suyunu atsın . Sonra Margarin ekleyip devamlı mısırları ezmeden karıştırın Eriyince Tuz , karabiber isteğe bağlı acı toz biber ekleyin.(Margarin tuz ve karabiber ölçüleri isteğe bağlı fakat karabibere dikkat edin çokta abartmayın ) Çok az tabakta dinlendikten sonra Bardağınıza doldurun tatlı kaşığı ile sıcakken yiyin.
Acı seviyorsanız Knor Acı sos üstene dökerek yiyebilirsiniz.Önceden döküp karıştırmayın.
Afiyet olsun
Ek not:Patlamış mısırla kesinlikle olmuyor denemeyin boşa tatlı mısır olması şart.