View Single Post
Eski 07-12-2006, 10:33   #12
Cbarslan
Yeni Üye
 
Cbarslan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-12-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5
Bitkim yukka cinsi mi?

İyi Günler,
Sizden evimde yaklaşık 6 yıldır beslediğimiz bir bitkimiz için yardım talep edeceğim.

Yaptığım araştırma sonucunda bahsi geçen bitkimin yukka cinsi oldugu soylendi, lakin gördüğüm bütün yukka cinsi bitkilerin odunsu kısmı kökten uca dek aynı kalınlıkta devam ediyor ve yapraklar bu odunsu gövdenin yanlarından filiz vermiş olarak cıkmış durumda. Benim bitkimde ise görünüm farklı. Odunsu kısım kökten filize kadar devam ediyor ama filize yani yaprakların oldugu yere yaklaştıkca odunsu gövdenin kalınlığı inceliyor. Odunsu gövdenin alt tarafı yaklaşık 3,5 cm çapında olmasına karşın yaprakların bulunduğu yer 1 cm çapında. Benzetmem ne derece doğru olur bilemiyorum ama bir fildişinin kok kısmından topraga dikilmiş halini andırıyor.

Sorunum şu: 6 ay once topraktan yeni bir filiz vermişti. Bir hafta önce ana gövdenin üzerindeki sürgünün tepeden 3 cm altından ezilmiş gibi olmuş ve aşağı dogru düşmüş olduğunu gördüm. dikkatle incelediğimde herhangi bir darbe almadığını ama bükülmüş olan yerin sanki içi boşalmış gibi olduğundan direncsiz kaldıgını ve kırılmış gibi aşagı sarktığını fark ettim. Bu durumdan sonra topraktan yeni çıkan filiz daha belirgin bir şekilde büyümeye başladı.

Ben yukarda kırılmış gibi duran filizi biraz daha alttan kesip suya koysam kök salma olasılığı olabilir mi ? **** kesmem dogru olur mu ? Kesmem gerekirse kökten ne kadar yukardan kesmem gerek.
Ne yapmam gerekiyor.

Fotografını koymak isterdim ama 70 KB den kucuk olmasına ragmen jpg uzantılı dosyayı yuklemedi..
Yardımcı olursanız memnun olacagım...

iyi günler diliyorum.

Cbarslan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön