View Single Post
Eski 28-01-2010, 01:31   #15
agozce
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Sevgili nariel gece gece nasıl canım çekti, Ben de Anamurluyum. Mersin ve ilçelerinde özellikle bayanlarda ki göbek batırık göbeğidir.

Nevsune hanım kimyon bence koymayın. Tadını ağırlaştırır.
Ayrıca bu havada değilde daha sıcak bir günde deneyin. Hava soğuk, batırık soğuk. İlk denemenizde sevmesseniz, bu tada yazık olur.

Baharda bir Ankara toplantısında sizlere yapmak isterim.

Orjinalinde tahin kullanılmaz. Kavrulmuş ve dövülmüş yerli susam kullanılır.

Aslında mevsimi olsaydı, bulguru rendelenmiş domates ile ıslatmak çok daha lezzetli yapar veya kurutulmuş ve dövülmüş domates kurusu da güzel olur.
Bu mevsimdeki domateslerle lezzetli olmuyor.

Bir de yeşil lahana haşlaması da çok güzel olur ve de salamura cin biber.

En önemlisi de fıstık taze olacak. Kuru yemişçilerdekilerle asla olmaz. Onlar en az 2 yıllık.

Biz acı olmayan biber salçası kullanıyoruz.

( Nariel'cim kusura bakma senin tarifi biraz aştım galiba. Mersin'li ye batırık dersen saatlerce konuşur...)
Urfanın çiğ köftesi ne ise, bizim için batırık ta odur.


Düzenleyen agozce : 28-01-2010 saat 02:02
agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön